r
Nosalty Logó

Csirkés pite, cékla- és majonézes csirkesaláta, batátacsipsz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkés pite, cékla- és majonézes csirkesaláta, batátacsipsz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csirkés pite

Csirkesaláta

Céklasaláta

Batátacsipsz

Összesen 1428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csirkés pite

Csirkesaláta

Céklasaláta

Batátacsipsz

Összesen 8572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csirkés pite

Csirkesaláta

Céklasaláta

Batátacsipsz

Összesen 181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1728.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    1656 micro
  • β-karotin
    11752 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 1428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.1 g

Zsír

  • Összesen
    548.7 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10372.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    713 mg
  • Foszfor
    3662 mg
  • Nátrium
    4319 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    681.5 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    2503.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8155 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    844 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1064 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1866 micro
  • α-karotin
    9939 micro
  • β-karotin
    70513 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3370 micro
Összesen 8572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    1498 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Csirkés pite

Csirkesaláta

Céklasaláta

Batátacsipsz

Elkészítés

Csirkés pite

  1. A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, és annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy formázható tésztát kapjunk. 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Serpenyőbe az olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott csirkemellet, a hagymát és a répát. Fűszerezzük.
  3. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  4. A 20-25 centiméteres piteformába belesimítjuk a hűtőből kivett és kisodort tészta 2/3-át. Megszurkáljuk, elterítjük rajta a tölteléket. A maradék 1/3-ad tésztát kisodorjuk, és betakarjuk vele a pitét. Ha szép fényes tetőt szeretnénk, kenjük meg tojássárgájával. Megszurkáljuk.
  5. Az előmelegített sütőbe tesszük 45 percig. Ha nagyon pirul a teteje, lejjebb vehetjük a hőfokot.

Csirkesaláta

  1. A felkockázott sült csirkemellet összekeverjük a többi hozzávalóval.

Céklasaláta

  1. A megfőzött céklát megtisztítjuk, durva reszelőn lereszeljük. Hűlni hagyjuk.
  2. A lila hagymát felaprítjuk, rácsavarunk egy fél citrom levét, és kis ideig állni hagyjuk.
  3. Összekeverjük a mártás hozzávalóit, beleforgatjuk a céklát és a hagymát, majd hűtőbe tesszük.

Batátacsipsz

  1. A megtisztított, vékony karikára vágott batátát zacskóba tesszük a fűszerekkel, a liszttel és az olívaolajjal együtt. Összerázzuk.
  2. Két tepsin sütőpapíron elrendezzük a zacskóból kivett batátakarikákat. A karikák nem fedhetik egymást.
  3. 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2083
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi maradékokból összeállított csirkecsata, salátacsatlósokkal.

Hozzávalók

Csirkés pite

Csirkesaláta

Céklasaláta

Batátacsipsz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!