r
Nosalty Logó

Pizzapite

NS
Pizzapite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A raguhoz

A pizzatésztához

695
Kalória
47.2g
Fehérje
98.1g
Szénhidrát
14.6g
Zsír
239.6g
Víz
64.1g
Koleszterin
15.7g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A pizzatésztához

Összesen 695 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A pizzatésztához

Összesen 2780 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A pizzatésztához

Összesen 138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    239.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 695 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5399.1 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    678 mg
  • Foszfor
    3046 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    392.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    958.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 2780 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és a hagymával együtt 1 ek olajonpár percig pirítjuk. A felkockázott húst hozzáadjuk, felöntjük az alaplével,megborsozzuk, szükség esetén sózzuk.
  2. Alacsonyabb fokozaton2 órát főzzük (ez optimális eset, de igazából addig, amíg a hús meg nem puhul teljesen).
  3. Közben elkészítjük a tésztát. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk. A háromféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk az élesztős tejet, a cukrot, sót, és a vizet fokozatosan adagolva tésztává gyúrjuk. Meleg helyenfél órátkelesztjük.
  4. Ha megkelt, kétfelé vesszük. Az egyik fél tésztát szintén kétfelé vágjuk, ezeketa pitesütő tál méretéhez igazodva kinyújtuk. (A másik darabból készülhet valóban pizza.:))
  5. Ha a hús megpuhult, a raguhoz keverjük a kis mennyiségű vízben elkevert keményítőt, és besűrítjük az ételt (hagyjuk, hogy még egyszer felforrjon). Félrehúzzuk, hogy kihűljön.
  6. Amikor a ragu kihűlt, az egyik darab kinyújtott tésztáta tálba helyezzük úgy, hogy az alját megkenjük egy pici olajjal. Ráhelyezzük a ragut, majd befedjük a tetejét a másik darab tésztával. Az oldalát benyomkodjuk, tetejét megszórjuk sajttal vagy azzal, amit ízlésünk gondol, és 180 fokon készre sütjük 15-20 perc alatt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 180 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25

A "Főzzünk egészségesen" című kis szakácskönyvecskéből származott az eredeti recept, ami rétestésztát ír. Mivel mi nem eszünk fehérlisztet, de az ételt szerettem volna elkészíteni, így gondolkodtam, mivel lehetne a tésztát helyettesíteni. A pizzatésztát jó ideje így készítem (internetről való a recept, forrást sajnos már nem tudok), és nagyon szeretjük, gondoltam, jó barátságban lesz a raguval. Így is lett. :) Tipp: én a marhahúst húslevesben majdnem készre főztem, ez jó ízt adott neki, plusz adott volt a marha alaplé, ami adalékanyag-mentes (ételízesítő gyanánt is csak szárított zöldséget használok). Így nem csak jobb íze lett a ragunak, de valóban egészségesebb is lett, mintha leveskockából csináltam volna az alaplevet. A húst így nem kellett, csak egy húsz percet főzni már raguként addig, amíg a gomba megpuhult.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...