r
Nosalty Logó

Csirkés pite tejszínben buggyant spenóttal és zöldborsóval

NS
Csirkés pite tejszínben buggyant spenóttal és zöldborsóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

407
Kalória
23.8g
Fehérje
28g
Szénhidrát
22g
Zsír
163g
Víz
165.8g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2032 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    163 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    999 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    2424 micro
Összesen 407 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4810.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    2636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    815.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    4994 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    12119 micro
Összesen 2032 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    190 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát kevés olajon, lassú tűzön megdinszteljük, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott fokhagyma gerezdeket.
  2. Beletesszük a csirkét, és fehéredésig hagyjuk a hagymán. Megsózzuk, hogy eresszen egy kis levet a hús, ebben a lépen egy pár percig hagyjuk rotyogni, puhulni.
  3. Hozzáadjuk a spenótot és a zöldborsót. Addig főzzük őket együtt, amíg a borsó lassan ráncosodni kezd. Nem kell készre főzni, mert a sütőben még úgyis sülni fog egy darabig minden.
  4. Felöntjük az egészet a tejszínnel, ízlés szerint borsozzuk és bolondítjuk egy kis szerecsendióval. Hagyjuk őket "összerottyanni", amíg kivajazzuk a pite formánkat és kissé kinyújtjuk a tésztát.
  5. Kibéleljük a formánkat a tésztával, és megtöltjük a húsos raguval.
  6. 3 tojást felverünk, és ráöntjük a ragura, majd szépen befedjük a formát a maradék tésztával.
  7. A tészta tetejét megkenjük egy kis tojásfehérjével vagy vajjal, paradicsomszeletekkel díszítjük. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyors, meleg vacsora, sok zöldséggel és persze husival. Pont erre vágytam egy téli nap után, egy gőzölgő, illatos húsos pitére.

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...