Rakott csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 24% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
815
Kcal
- 24% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
3265
Kcal
- 24% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.8 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3190.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 456 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 792 mg
-
Nátrium 1791 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 205.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
815
Kcal
- 24% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 323.3 g
Zsír
-
Összesen 203.5 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1046 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12762.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 1823 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 321 mg
-
Foszfor 3167 mg
-
Nátrium 7164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 820.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 960 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 803 mg
-
Retinol - A vitamin: 946 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
3265
Kcal
- 24% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 813.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 457 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
208
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy őzgerincformát kivajazunk, éskeresztben kb. 8 szelet bacon-nel kibéleljük, úgy, hogy a forma oldalához simítjuk. (A kilógó résszel kell majd a végéna tetejét lefedni).
- Acsirkemellet vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
- A hozzávalókat egymásra rétegezzük: csirkemell,rokfortsajt,sonka,szeletelt sajt, bacon és ismét a csirkemell.
- A tetejét beborítjuk baconnel.
- Egymagas falútepsit félig megtöltünk vízzel. Az őzgerincformát alufóliával lefedjük, és a vízbe beleállítjuk.
- Előmelegített (légkeveréses 170 fok) sütőben, 60 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 326
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 76057
- Feltöltés dátuma: 2009. november 28.
Ajánló
Egy üdítős flakonnal préselhetjük is egy pár órát, de ez nem muszáj, nagyon jól összeáll a sütéstől is. Hidegen könnyebben szeletelhető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Eredetileg ez egy spanyol karácsonyi étel lenne, rokfortos öntettel. Én a rokfortot beleraktam. Nagyon finom!
Hozzászólások (9)
Ez nagyon jól néz ki és biztos finom. Én másképp szoktam csinálni, egy kicsit macerásabb. 2 tojást kikeverünk 3 ev?kanál tejföllel, 2 ev?kanál liszttel, ízesítjük sóval, borssal és belereszelünk 15 dkg sajtot, majd a felkockázott 7-80 dkg csirkemellet belekeverjük. Ezután minden ugyanúgy, (1. pont) az ?zgerincet kibéleljük a baconnal, majd beleöntjük a masszát. Az én sütöm sem mai gyerek, kb. 15-20 percig szoktam sütni (amíg piros lesz), majd kiborítom egy másik tepsibe és még sütöm a másik felét is kb. 10 percig. Ha kihült lehet szeletelni. Köszi az receptet.
Ez biztosan nagyon finom, de nekem valami hasonló kellene, amit melegen is lehet szelni és nem esik szét.
Szia! Teljesen jól szeletelhet? melegen is, annyira összesül, hogy nem esik szét. Csak éles késsel próbáld! üdv kiki
Köszönöm a segítséget. Feltétlen kipróbálom, mert nagyon finomnak t?nik
Kedves Kiki! Mi van akkor, ha ezt az ételt úgy próbálom elkészíteni, hogy kivajazás helyett az egész süt?formát alufóliával bélelem ki; ártok ezzel valamit az ételnek? (Illetve, ha elspórolom a vízfürd?t...? -- anélkül nem fog tudni megpuhulni vagy csap szimplán több id?re lesz szüksége? -- esetleg légkeverés nélkül, alsó-fels? sütésen...?) Mirza
Szia! Az alufólia beleragad az ételbe, így hát nem javaslom. Vízfürd? helyett simán is megsüthet?. Mivel csirke, így hamar megsül. Én mindent légkeverésen készítek, szóval nem tudom , hogy mi lenne alsó-fels? sütésen. Valószínüleg semmi. üdv kiki
Most sül...
Igazad volt a vajazást illet?en: tökéletesen elégnek bizonyult! Amúgy meg túl finom lett az egész... (Némi házi változtatásokat ugyan eszközöltem, de ezzel gondolom mindenki így van, hogy szereti a saját szája ízére - vagy lehet?ségeire - formálni a recepteket... Pl én nem használtam borsot, helyette a majorannát kultiválom; de azt is úgy, hogy a besózott csirkemell szeleteket lisztben megforgattam, olivaolajban kicsit el?sütöttem, majd beraktam a baconnal kirakott formába és OTT szórtam meg majorannával - még a felkockázott sonka és a sajt el?tt...) Szóval, még 1x köszi a receptet! Üdvözöl: Mirza (Tóth Márti... :)
Nagyon szívesen!!!! üdv kiki
A hétvégén ezt csináltam, finom lett.
Eszméletlen finom lett, a csirke mell pedig omlós, puha hmmmmmmmmmmm... Bár én a rokfortot kihagytam, mert nem részesíti el?nyben a család, maradt a trapista. Én a szaftjából ami a gerincsüt?ben maradt (csak nekem?? vagy másnak is?) készítettem egy mártást, egy laza habarást tettem bele. Sima tört krumplival ettük a rakott csirkemellet, és a mártással jól meglocsoltuk a krumplit. F?nyeremény. Gratulálok a recepthez :)))
A karácsonyi menü egyik fogása volt,nagyon ízlett a családomnak! A rokfortot én is kihagytam,füstölt sajtot tettem helyette.Még melegen is jól lehetett szeletelni,a hús istenien omlós lett,nagyon köszönöm a receptet!!BUÉK mindenkinnek!!
Nagyon szívesen! Szia kiki
Egy ilyen adagból menni formát lehet kisütni?
Egy formányi lesz bel?le. Üdv kiki