Nosalty Logó

Rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 24% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 815 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3265 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 208 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3190.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    1791 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 815 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    323.3 g

Zsír

  • Összesen
    203.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12762.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    1823 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    3167 mg
  • Nátrium
    7164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    820.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    946 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3265 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy őzgerincformát kivajazunk, éskeresztben kb. 8 szelet bacon-nel kibéleljük, úgy, hogy a forma oldalához simítjuk. (A kilógó résszel kell majd a végéna tetejét lefedni).
  2. Acsirkemellet vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
  3. A hozzávalókat egymásra rétegezzük: csirkemell,rokfortsajt,sonka,szeletelt sajt, bacon és ismét a csirkemell.
  4. A tetejét beborítjuk baconnel.
  5. Egymagas falútepsit félig megtöltünk vízzel. Az őzgerincformát alufóliával lefedjük, és a vízbe beleállítjuk.
  6. Előmelegített (légkeveréses 170 fok) sütőben, 60 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 75391
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 28.

Ajánló

Egy üdítős flakonnal préselhetjük is egy pár órát, de ez nem muszáj, nagyon jól összeáll a sütéstől is. Hidegen könnyebben szeletelhető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eredetileg ez egy spanyol karácsonyi étel lenne, rokfortos öntettel. Én a rokfortot beleraktam. Nagyon finom!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez nagyon jól néz ki és biztos finom. Én másképp szoktam csinálni, egy kicsit macerásabb. 2 tojást kikeverünk 3 ev?kanál tejföllel, 2 ev?kanál liszttel, ízesítjük sóval, borssal és belereszelünk 15 dkg sajtot, majd a felkockázott 7-80 dkg csirkemellet belekeverjük. Ezután minden ugyanúgy, (1. pont) az ?zgerincet kibéleljük a baconnal, majd beleöntjük a masszát. Az én sütöm sem mai gyerek, kb. 15-20 percig szoktam sütni (amíg piros lesz), majd kiborítom egy másik tepsibe és még sütöm a másik felét is kb. 10 percig. Ha kihült lehet szeletelni. Köszi az receptet.

Törölt felhasználó

Ez biztosan nagyon finom, de nekem valami hasonló kellene, amit melegen is lehet szelni és nem esik szét.

Törölt felhasználó

Szia! Teljesen jól szeletelhet? melegen is, annyira összesül, hogy nem esik szét. Csak éles késsel próbáld! üdv kiki

Törölt felhasználó

Köszönöm a segítséget. Feltétlen kipróbálom, mert nagyon finomnak t?nik

Törölt felhasználó

Kedves Kiki! Mi van akkor, ha ezt az ételt úgy próbálom elkészíteni, hogy kivajazás helyett az egész süt?formát alufóliával bélelem ki; ártok ezzel valamit az ételnek? (Illetve, ha elspórolom a vízfürd?t...? -- anélkül nem fog tudni megpuhulni vagy csap szimplán több id?re lesz szüksége? -- esetleg légkeverés nélkül, alsó-fels? sütésen...?) Mirza

Törölt felhasználó

Szia! Az alufólia beleragad az ételbe, így hát nem javaslom. Vízfürd? helyett simán is megsüthet?. Mivel csirke, így hamar megsül. Én mindent légkeverésen készítek, szóval nem tudom , hogy mi lenne alsó-fels? sütésen. Valószínüleg semmi. üdv kiki

Törölt felhasználó

Most sül...

Törölt felhasználó

Igazad volt a vajazást illet?en: tökéletesen elégnek bizonyult! Amúgy meg túl finom lett az egész... (Némi házi változtatásokat ugyan eszközöltem, de ezzel gondolom mindenki így van, hogy szereti a saját szája ízére - vagy lehet?ségeire - formálni a recepteket... Pl én nem használtam borsot, helyette a majorannát kultiválom; de azt is úgy, hogy a besózott csirkemell szeleteket lisztben megforgattam, olivaolajban kicsit el?sütöttem, majd beraktam a baconnal kirakott formába és OTT szórtam meg majorannával - még a felkockázott sonka és a sajt el?tt...) Szóval, még 1x köszi a receptet! Üdvözöl: Mirza (Tóth Márti... :)

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen!!!! üdv kiki

Törölt felhasználó

 A hétvégén ezt csináltam, finom lett.

Törölt felhasználó

Eszméletlen finom lett, a csirke mell pedig omlós, puha hmmmmmmmmmmm... Bár én a rokfortot kihagytam, mert nem részesíti el?nyben a család, maradt a trapista. Én a szaftjából ami a gerincsüt?ben maradt (csak nekem?? vagy másnak is?) készítettem egy mártást, egy laza habarást tettem bele. Sima tört krumplival ettük a rakott csirkemellet, és a mártással jól meglocsoltuk a krumplit. F?nyeremény. Gratulálok a recepthez :)))

jucimama6666

A karácsonyi menü egyik fogása volt,nagyon ízlett a családomnak! A rokfortot én is kihagytam,füstölt sajtot tettem helyette.Még melegen is jól lehetett szeletelni,a hús istenien omlós lett,nagyon köszönöm a receptet!!BUÉK mindenkinnek!!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Szia kiki

keresztesneba

Egy ilyen adagból menni formát lehet kisütni?

Törölt felhasználó

Egy formányi lesz bel?le. Üdv kiki

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek