Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott csirkemell

Rakott csirkemell
Rakott csirkemell
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg ez egy spanyol karácsonyi étel lenne, rokfortos öntettel. Én a rokfortot beleraktam. Nagyon finom!


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy üdítős flakonnal préselhetjük is egy pár órát, de ez nem muszáj, nagyon jól összeáll a sütéstől is.
Hidegen könnyebben szeletelhető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy őzgerincformát kivajazunk, és keresztben  kb. 8 szelet bacon-nel kibéleljük, úgy, hogy a forma oldalához simítjuk. (A kilógó résszel kell majd a végén a tetejét lefedni).
  2. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
  3. A hozzávalókat egymásra rétegezzük: csirkemell, rokfort sajt, sonka, szeletelt sajt, bacon és ismét a csirkemell.
  4. A tetejét beborítjuk baconnel.
  5. Egy magas falú tepsit félig megtöltünk vízzel. Az őzgerincformát alufóliával lefedjük, és a vízbe beleállítjuk.
  6. Előmelegített (légkeveréses 170 fok) sütőben, 60 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. 

 
 

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 73 779
elküldve: 7
receptkönyvben: 797
elkészítve: 17/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: spanyol
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás-sajtos rakott csirkemell, sonkás-sajtos csirkerakottas

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jucimama6666
jucimama6666 Mon, 2010-12-27 12:27

A karácsonyi menü egyik fogása volt,nagyon ízlett a családomnak! A rokfortot én is kihagytam,füstölt sajtot tettem helyette.Még melegen is jól lehetett szeletelni,a hús istenien omlós lett,nagyon köszönöm a receptet!!BUÉK mindenkinnek!!

Bejjababy
SzekerBea / Bejjababy Sun, 2010-11-28 17:00

Eszméletlen finom lett, a csirke mell pedig omlós, puha hmmmmmmmmmmm... Bár én a rokfortot kihagytam, mert nem részesíti előnyben a család, maradt a trapista.
Én a szaftjából ami a gerincsütőben maradt (csak nekem?? vagy másnak is?) készítettem egy mártást, egy laza habarást tettem bele. Sima tört krumplival ettük a rakott csirkemellet, és a mártással jól meglocsoltuk a krumplit. Főnyeremény. Gratulálok a recepthez :)))

mirza
mirza Tue, 2010-04-13 08:48

Igazad volt a vajazást illetően: tökéletesen elégnek bizonyult!
Amúgy meg túl finom lett az egész... (Némi házi változtatásokat ugyan eszközöltem, de ezzel gondolom mindenki így van, hogy szereti a saját szája ízére - vagy lehetőségeire - formálni a recepteket... Pl én nem használtam borsot, helyette a majorannát kultiválom; de azt is úgy, hogy a besózott csirkemell szeleteket lisztben megforgattam, olivaolajban kicsit elősütöttem, majd beraktam a baconnal kirakott formába és OTT szórtam meg majorannával - még a felkockázott sonka és a sajt előtt...) Szóval, még 1x köszi a receptet!
Üdvözöl: Mirza (Tóth Márti... :)

mirza
mirza Sun, 2010-04-11 16:03

Kedves Kiki! Mi van akkor, ha ezt az ételt úgy próbálom elkészíteni, hogy kivajazás helyett az egész sütőformát alufóliával bélelem ki; ártok ezzel valamit az ételnek?
(Illetve, ha elspórolom a vízfürdőt...? -- anélkül nem fog tudni megpuhulni vagy csap szimplán több időre lesz szüksége? -- esetleg légkeverés nélkül, alsó-felső sütésen...?)
Mirza

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2010-04-11 18:21

Szia! Az alufólia beleragad az ételbe, így hát nem javaslom. Vízfürdő helyett simán is megsüthető. Mivel csirke, így hamar megsül. Én mindent légkeverésen készítek, szóval nem tudom , hogy mi lenne alsó-felső sütésen. Valószínüleg semmi. üdv kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-12-03 10:18

Ez biztosan nagyon finom, de nekem valami hasonló kellene, amit melegen is lehet szelni és nem esik szét.

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Thu, 2009-12-03 14:07

Szia!
Teljesen jól szeletelhető melegen is, annyira összesül, hogy nem esik szét. Csak éles késsel próbáld!
üdv kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-12-03 17:14

Köszönöm a segítséget. Feltétlen kipróbálom, mert nagyon finomnak tűnik

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-11-28 19:44

Ez nagyon jól néz ki és biztos finom. Én másképp szoktam csinálni, egy kicsit macerásabb.
2 tojást kikeverünk 3 evőkanál tejföllel, 2 evőkanál liszttel, ízesítjük sóval, borssal és belereszelünk 15 dkg sajtot, majd a felkockázott 7-80 dkg csirkemellet belekeverjük. Ezután minden ugyanúgy, (1. pont) az őzgerincet kibéleljük a baconnal, majd beleöntjük a masszát. Az én sütöm sem mai gyerek, kb. 15-20 percig szoktam sütni (amíg piros lesz), majd kiborítom egy másik tepsibe és még sütöm a másik felét is kb. 10 percig. Ha kihült lehet szeletelni. Köszi az receptet.

816
csirkemell filé 80 dkg
sonka 25 dkg
sajt 15 dkg
bacon 12 szelet
vaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kéksajt 15 dkg