r
Nosalty Logó

Rókagombás-barackos csirkecombok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
giuliettalupa
Rókagombás-barackos csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 779 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1559 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 779 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    539 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1559 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész csirkecombokat az ízületek mentén szedjük ketté, sózzuk-borsozzuk, majd a megadott vajmennyiség felén pirítsuk át. Pár percnyi pirulást követően fedjük le, és pároljuk-süssük addig, amíg meg nem puhulnak.
  2. Amíg a csirkecombok párolódnak, van időnk elkészíteni a ragut, amelyhez először a hagymát és a rókagombát aprítjuk fel.
  3. A maradék vajon pirítsuk át a felaprított hagymát, majd ha már üvegessé vált, adjuk hozzá a rókagombát is, sózzuk, fűszerezzük. Kevergetve süssük kb. 5 percig, majd öntsük alá a fehérbort, és további 10 percig pároljuk-főzzük kis lángon.
  4. Amíg párolódik a gomba, az őszibarackokat vágjuk kis szeletekre. Először a barackot, majd az étkezési keményítővel kikevert tejszínt adjuk a gombás raguhoz. Alaposan keverjük bele, és amint besűrűsödött a ragu, vegyük le a tűzről.
  5. Ha megsültek a combok, tálra szedjük, és raguval leöntve tálaljuk. Aki maradék hússal dolgozik, a kész raguba beleteheti a hússzeleteket, hogy kicsit zamatosabbak, ízesebbek legyenek.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 386
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 20.

Ajánló

Tálalható tört burgonyával, rizzsel vagy akár zsemlegombóccal körítve is. Fehérborral kínáljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rókagombás-barackos csirkecombok
giuliettalupa 82 recept

A finom, illatos rókagomba kiválóan társítható gyümölcsökkel is, főleg a barackkal. Ez a tejszínes-gombás ragu hús nélkül is "megállja a helyét", de nagyon fel lehet vele dobni egy natúr szárnyashúst is, vagy akár maradék sült húsokat is ínycsiklandóvá varázsolhatunk ezzel a recepttel.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!