Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell grillezett brokkolival

Csirkemell grillezett brokkolival
Csirkemell grillezett brokkolival
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tv-ben láttam ezt az ételt, szeretem Jamie Oliver receptjeit, de sajnos többször előfordul, hogy nálunk bizony nem lehet kapni 1-2 hozzávalót. Ezzel az étellel is így jártam. Mikor végignéztem a műsort, tudtam, ezt meg kell főzni. Irány bevásárolni, de mondanom sem kell, kb. 3 hozzávalót hiába kergettem. Hát abból dolgoztam, ami volt. Ha minden elő van készítve, tényleg 15-20 perc alatt elkészül és még nagy tudomány sem kell hozzá. Igazán ízletes, gyors és egészséges, finom vacsora kerekedett belőle. Ugyan még csak egyszer készült el, de biztosan nem utoljára, hiszen nem csak gyorsan elkészíthető, de olcsó is.

hozzávalók / 4 adag

A csirkemellhez

A salátához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkoli szárát meghámozzuk, 4-be vágjuk, beletesszük egy fazékba, majd forró vizet öntünk rá. Kevés sóval, fokhagymával ressre főzzük, kb. 3-4 perc alatt.
  2. Közben a csirkemelleket egy sütőpapírra helyezzük, megszórjuk sóval, borssal és a korianderrel. Jól beledörzsöljük a fűszereket, majd ráhajtjuk a papírt és kissé megveregetjük az öklünkkel. Kevés olívaolajon, forró serpenyőben megsütjük. Oldalankét 4-5 perc. Szép kérget kell kapnia.
  3. A brokkolikat kivesszük a főzővízből (de nem öntjük ki a vizet), és a forró grillserpenyőbe tesszük, minden oldalát szép, piros csíkosra sütjük.
  4. A brokkoli főzővizébe tesszük a bulgurt (vagy tarhonyát), fél citromot és puhára főzzük.
  5. Közben elkészítjük a salátát. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, a retket feldaraboljuk, meglocsoljuk az olajjal és a citrom levével.
  6. A joghurtot márványosan összekeverjük az ecettel.
  7. Egy nagy tálra borítjuk a bulgurt, a megfőtt citrom belsejét kikaparjuk és jól elkeverjük vele. Rászedjük a megpirult brokkolikat, a csirkemelleket ferdén kettévágjuk és őket is ráhelyezzük a bulgurra. Salátával és az öntettel tálaljuk. Kb. 15-20 perc alatt elkészül.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 9 041
elküldve: 3
receptkönyvben: 96
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Anya-konyhája

Mióta szakács: 2013.01.08.
12 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell salátával és bulgurral, grillezett brokkolival és salátával tálalt csirkemell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

407
csirkemell filé 2 db
brokkoli 1 db
bulgur 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
citrom 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
salátakeverék 20 dkg
retek 5 db
csírák 2 ek
dióolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
joghurt 150 g
balzsamecet 1 ek