r
Nosalty Logó

Csirkemell fűszeres-tejszínes mártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkemell fűszeres-tejszínes mártásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 773 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 3088 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 220 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 773 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171 g

Zsír

  • Összesen
    230.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6219 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1859 mg
  • Nátrium
    3417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1564 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 3088 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellfiléket megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük (nekem darabonként 3 szelet lett), és 2 ek grillfűszerrel beszórjuk. Kicsit állni hagyjuk.
  2. A lisztben elkeverjük a maradék grillfűszert és a köményt, alaposan megmártjuk benne a húsokat, és kevés zsiradékban hirtelen kisütjük.
  3. Egy tűzálló tálat kizsírozunk vagy kivajazunk, és belefektetjük a hússzeleteket.
  4. A mártáshoz a tejszínt egy edénybe öntjük, beletesszük a fűszereket, kis lángon felforraljuk, majd vízben elkevert keményítővel kissé besűrítjük.
  5. A mártásba belekeverjük a hús sütésekor fennmaradt zsírt is, a húsra öntjük, és forró sütőben pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 57930
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Ajánló

Ha nincs elég tejszín otthon, tejföllel is szaporíthatjuk a mártást. Kifőtt tésztát, krumplipürét vagy rizst adhatunk mellé, de friss kenyérrel is fogyasztható.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A csirkemell ezen elkészítési módja az egyik kedvencünk, elég sűrűn csinálom. Pár éve kísérleteztem ki ezt a "mindent bele" - mártást, és más ételeimhez is fel szoktam használni. A fűszerek tetszés szerint variálhatóak, a megmaradt szaftos husi kiválóan melegíthető serpenyőben fedő alatt, ráadásul másnap vagy harmadnap még finomabb is. A csirkemell számomra fűszeresen, szaftosan a legízletesebb.

Hozzászólások

Fahéj

Kedves Gabi! Na ett?l jött meg az étvágyam annyira, hogy csak na. :) Nagyon guszta! A csirkemell amúgy is jöhet minden formában, minden mennyiségben. De valahogy úgy érzem, ezzel Te is így vagy. :) Puszi: Éva

Törölt felhasználó

Szia kedves Éva! Jujj de örülök, akkor dobd be gyorsan a süt?be! ;-) Igen, jól látod, szeretem a cs.mellet, de inkább a Kedvesem miatt gyártom futószalagon, ui. én eredetileg sertéshusis vagyok. De ez a f?szeres-tejszínes a legjobb a csirkés repertoáromból, már ha szabad ilyet mondani. A legegyszer?bb és a legjobb. Nekem amúgy 2 kedvencem van a saját kajáim közül: ez és a húsos palalacsinta tejszínes-paprikás hagymamártásban. Puszi: Gabi

Fahéj

Akkor azt is kipróbálom! :)

Törölt felhasználó

Kedves NoSalty csapat! Köszönöm szépen, nagyon örülök neki, mert ez az én kedvencem a saját repertoáromból! :-))) Szép napot nektek: Gabi

Bató Edit

Szia kedves Gabi! El?re tudom, hogy ezt imádni fogjuk, szóval nem is kérdés, hogy elkészítem. Tudod a csirkemell... Puszi, Edit

Törölt felhasználó

Szia Edit! Most izgulok egy kicsit, mert nem biztos, h. amit én imádok, azt más is imádja, de azért remélem, így lesz nálatok is. :-) Mindenképp írd meg, h. elnyerte-e a tetszéseteket! Ha nem , azt is. :-D Szép? napot neked mára, puszi: Gabi

Bató Edit

Kedves Gabi! Úgy lett, ahogy gondoltam, mindenkinek ízlett. :))) Engem egy picit emlékeztetett a sokf?szeres csirkemell-tekercsedre és mi azt is nagyon szeretjük, már jónéhányszor készítettem. Az efféle f?szeres ízharmónia nálunk nagyon bejön. Puszi, Edit

Törölt felhasználó

Szia kedves Edit! Nagyon örülök, h. ízlett nektek! :-) Nem csodálkozom rajta, h. a csirkemelltekercsre emlékeztet, hiszen szinte pont uolyan mártással készül. Tul.képpen akkor csináltam el?ször ilyen sokf?szeres szószt, amikor a tekercset kitaláltam, de azóta picit alakítottam rajta, a húst is beszórom grillf?szerrel, és nekünk így jobban ízlik. Egyszer?bb így, mint sajttal betöltögetni a húst, bár úgy is finom. Szép napot, puszi: Gabi

Törölt felhasználó

Szia Gabi! Elkészítettem. Egyszer? volt, viszont nagyon finom! Jó a recept, köszi szépen! Szerintem rendszeresen fogom ezután készíteni! Rami

Törölt felhasználó

Szia Rami! Nagyon örülök, h. neked is ízlett, és annak is, h. felveszed a családi receptkönyvbe! Mindig jó érzés, ha az én receptem másnak is tetszik. Jó étvágyat hozzá ezután is! Üdv: Gabi

Bibius

Szia!Ma megcsináltam ezt a receptet, és nagyon finom lett! Egy észrevételem lenne:én f?z?tejszínnel csináltam, mert a habtejszínt sütikbe/hez szokták használni. Nincs elírva a recept? Bia

Törölt felhasználó

Kedves Bia! Örülök, h. elnyerte a tetszésedet a recept, és remélem, máskor is elkészíted! Kérdésedre válaszolva: nem, nincs elírva, valóban habtejszín kell bele. S?t én mindig habtejszínnel f?zök, természetesen nem cukrozottal. Korábban kedves szakácstársunk, AzEszter reglapján volt olvasható a következ? szöveg, ami biztos segít megérteni a különbséget: "Tudjuk-e, hogy mi a különbség a habtejszín és a f?z?tejszín között? Nem biztos. Az sem biztos, hogy tudjuk, hogy a f?z?tejszín egyszer? "vakítás". Hiszen a f?zéshez nyilván f?z?tejszín kell - há nem azé hívják úgy? Hát bizony nem. A f?z?tejszín egyszer?en a habtejszín egy alacsonyabb zsírtartalmú (20%-os) változata, amit különböz? anyagokkal javítanak fel azért, hogy állaga egyáltalán hasonlítson a habtejszínhez. És nem, a habtejszín normális esetben nem édes, hiszen csak tejszínt tartalmaz. T-e-j-sz-í-n-t. Abból is 30%-ot optimális esetben és semmi mást. Így ha lehet, f?zéshez is inkább habtejszínt használjunk. A f?z?tejszínnek, mint olyannak, az égvilágon semmi értelme." Neki elhiheted, ? ért hozzá. Természetesen a habtejszín min?sége sem mindegy. Én f?zésre és sütésre is a Pennyben kapható Sissyt használom, az egészen elfogadható, de mégjobb, ha házi tejsznít veszel, ha erre van lehet?séged. remélem, tudtam segíteni! :-) Szép vasárnapot: Gabi

Bibius

Köszi a tippet! :)

nyamóka

Na, amikor eredetiben megkóstolhattam ezt is, akkor bizonyosodtam meg róla, hogy nagyon hasonló szájízzel f?z?cskézünk mi ketten. Már meg sem lep?döm, hogy ebben is hasonlóan gondolkodunk! :-D Remélem, végigehetem sorban a kajáidat, mert már látom, hogy nekemvaló lesz mindegyik! :-D Puszikák: Éva

Törölt felhasználó

Végigeheted, naná! Sztem lesz is rá alkalom. Mindenképp Kotányi grillt használj, ha ezt megcsinálod, ui. tényleg az a legjobb ízre. Plusz sót nem igényel, mert a f?szer pont elég sós. Nem figyeltem, h. a reciben írtam-e, de a zsírból vagy olajból, amiben a husit el?sütöd, önthetsz egy keveset a mártáshoz, vagy kikenheted vele a süt?tál alját. Egyébként holnap pont ez lesz az ebéd, mert a vasárnapi sütihez nem ver?dött fel a tejszín, ezért el kellett használnom valamihez. Ez volt a legegyszer?bb hasznosítási módja, mert még mindig beteg vagyok, és nem volt kedvem kísérletezgetni. Puszka: G.

Mennike

Koszonet a receptert, a valogatos kislanyom is csak ugy falta:0) holnap is ezt csinalom.

Törölt felhasználó

Szia Mennike! Nagyon jó volt olvasni, h. a kislányodnak ennyire ízlett a husi! :-) Igazán meg tudom ?t érteni, mert én is rettent? válogatós voltam, bezzeg a f?szeres husikat mindig imádtam. Remélem, találtok még a receptjeim között olyan ételeket, amiket szívesen megeszik majd a lányod. Egészségetekre váljon a mai ebéd is! :-))) Üdv: Gabi

dozsarita

Köszönöm szépen! Nagyon finom! Nem vagyunk nagy csirkések, a mell pedig pláne nem a kedvencünk, de ma csak ez volt itthon. Rákerestem az oldalon és a Te recepted tetszett meg a legjobban, és nem csalódtam, szaftos, omlós, ízes, egyáltalán nem száraz. :)

Törölt felhasználó

Kedves Dozsarita! Igazán örülök, h. elkészítetted ezt a husit! Jó érzés, h. annak ellenére, h. nem kedveled a csirkemellet, ez mégis ízlett. Az az igazság, h. a csirkének ez a része valóban a legszárazabb, de ha jól van elkészítve, akkor ezen sokat lehet segíteni. Mivel a Kedvesem szinte csak ezt a húsfélét eszi meg, így kénytelen vagyok sokat ötletelni, milyen formában készítsem el neki. Remélem, szívesebben gondolsz majd a csirkemellre, ha a receptjeim között találsz másik hasonlóan finomat is: http://www.nosalty.hu/szakacs/makkermano Üdv: Gabi

Szocsó

Nagyon koszonom a receptet isteni lett. Igaz en kicsit modositottam rajta, csak fokhagyma granulatum, tarkony, bazsalikom, valamint a felsorolasban igaz nem szereplo, de kezembekerulo kakukkfu kerult bele. Annyi modositast eszkozoltem meg, hogy az etkezesi kemenyito helyett sajtot foztem a szoszba es azzal igyekeztem suriteni az allagat.

Törölt felhasználó

Szia Szocsó! Ügyesen megoldottad a helyettesítést, a kakukkf? is jó bele és biztosan fincsi lett sajttal s?rítve. Nagyon örülök, h. ízlett a husi, remélem, elkészíted máskor is! Üdv: Gabi

bridge

Kedves Gabi! Én pulykából készítettem és bár hiányzott a borsikaf? és a chili de így is isteni lett! Nagyon köszönöm a receptet. A férjem nem gy?z?tt dícsérni, hogy megint milyen finomságot dobtam össze :)) köszi üdv: Bridge

Törölt felhasználó

Szia Bridge! Biztos finom volt pulykából is. :-) A borsikaf? hiánya természetesen semmit vesz el az élvezeti értékéb?l, a chili nélkül meg azok is ehetik, akik nem kedvelik a csíp?s ízeket. Örülök, h. megörvendeztetted a férjedet, ez nekünk n?knek nagyon fontos szempont, ha f?zünk. :-) Szép napot: Gabi

3masmama

Most sül a süt?ben, nagyon fonom illatok szállnak itt a konyhában. Beindult a "pavlovi" reflex. Alig bírom kivárni, hogy kisüljön. Nagyon köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Szia 3masmama! Bizony, már az illatáról is lehet sejteni, h. finom. Remélem, kóstolás után ti is így vélekedtek majd. Jó étvágyat utólag is! Üdv: Gabi

3masmama

Köszönöm, finom lett. Bár egy kicsit szerelmes a szakácsn?;-)) (kissé sós lett)

Törölt felhasználó

Örülök, h. ízlett, és sajnálom, h. elsózódott. Én is jártam már így ezzel a szafttal, de a kóstolgatás sokat segített. :-D

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!