r
Nosalty Logó

Csirkemell fűszeres-tejszínes mártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkemell fűszeres-tejszínes mártásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 773 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 3088 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 220 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 773 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171 g

Zsír

  • Összesen
    230.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6219 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1859 mg
  • Nátrium
    3417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1564 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 3088 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellfiléket megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük (nekem darabonként 3 szelet lett), és 2 ek grillfűszerrel beszórjuk. Kicsit állni hagyjuk.
  2. A lisztben elkeverjük a maradék grillfűszert és a köményt, alaposan megmártjuk benne a húsokat, és kevés zsiradékban hirtelen kisütjük.
  3. Egy tűzálló tálat kizsírozunk vagy kivajazunk, és belefektetjük a hússzeleteket.
  4. A mártáshoz a tejszínt egy edénybe öntjük, beletesszük a fűszereket, kis lángon felforraljuk, majd vízben elkevert keményítővel kissé besűrítjük.
  5. A mártásba belekeverjük a hús sütésekor fennmaradt zsírt is, a húsra öntjük, és forró sütőben pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 602
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 62332
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Ajánló

Ha nincs elég tejszín otthon, tejföllel is szaporíthatjuk a mártást. Kifőtt tésztát, krumplipürét vagy rizst adhatunk mellé, de friss kenyérrel is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkemell ezen elkészítési módja az egyik kedvencünk, elég sűrűn csinálom. Pár éve kísérleteztem ki ezt a "mindent bele" - mártást, és más ételeimhez is fel szoktam használni. A fűszerek tetszés szerint variálhatóak, a megmaradt szaftos husi kiválóan melegíthető serpenyőben fedő alatt, ráadásul másnap vagy harmadnap még finomabb is. A csirkemell számomra fűszeresen, szaftosan a legízletesebb.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?