r
Nosalty Logó

Csirkemell fűszeres joghurt mártással

Glaser
Csirkemell fűszeres joghurt mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

336
Kalória
38.1g
Fehérje
13.1g
Szénhidrát
14.2g
Zsír
223.5g
Víz
134.3g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 672 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    223.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 336 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1577.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    446.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 672 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, kockákra vágjuk.
  2. A kétféle hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. A koriandert megmossuk, jól lerázzuk, kb. 1 evőkanál koriander levelet félre teszünk, a többit apróra vágjuk.
  3. A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük.
  4. Egy serpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, rászórjuk a húst, és körbe megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük. A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a kétféle hagymát és az apróra vágott koriandert. Hozzáadjuk a fűszereket, és további 1-2 percig sütjük.
  5. A joghurtot simára kavarjuk az étkezési keményítővel és kb. 50 ml vízzel, majd a fűszeres hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  6. A húst a mártáshoz adjuk, és lefedve alacsony hőmérsékleten, kb. 7 percig főzzük. A mandulapehellyel és a maradék koriander levéllel megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 7 p
  • Sütés ideje: 15 p

Egyszerű, gyors és finom. Tálaljuk rizzsel vagy kuszkusszal.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...