r
Nosalty Logó

Csirkemájas-szíves gombapaprikás tésztával

Éva-Anyóca
Csirkemájas-szíves gombapaprikás tésztával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gombapaprikáshoz

A körethez

766
Kalória
45.7g
Fehérje
75.9g
Szénhidrát
31.6g
Zsír
400.8g
Víz
539.2g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombapaprikáshoz

A körethez

Összesen 766 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombapaprikáshoz

A körethez

Összesen 4589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombapaprikáshoz

A körethez

Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    400.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4322 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1005 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4246 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    908 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 766 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    274.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    3235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7867.9 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    835 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    108 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    4805 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    455.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    2404.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25930 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    144 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    161 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6029 micro
  • Kolin:
    1789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25476 micro
  • α-karotin
    373 micro
  • β-karotin
    4802 micro
  • β-crypt
    831 micro
  • Likopin
    5446 micro
  • Lut-zea
    2896 micro
Összesen 4589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    746 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    159 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

A gombapaprikáshoz

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk,olajban fedő alatt puhára pároljuk (5-6 perc), közben sózzuk.
  2. Rászórjuk a házi pirospaprikát, jól elkeverjük, de addig levesszük a lángról.
  3. Beletesszük a májat és a szívet feldarabolva, majd a paprikát, a gombátés a paradicsomot is.
  4. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt rakunk bele ízlés szerint.
  5. Felöntjük vízzel, hogy ellepje teljesen. Fedő alatt, kis lángon kb. 35-40 percig főzzük, kóstoljuk, és ha kell, még ízesítünk. Főzhetjük tovább is, ha kell.
  6. Kivesszük a paradicsomokat és a paprikákat, majd a tejszínnel besűrítjük, felforraljuk, kikapcsoljuk, eldolgozzuk benne a vajat, és tálaljuk.
  7. Szokásos módon olajos, sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és még forrón tálaljuk. (Aki nem ismeri, a zacskón rajta van meddig főzze. Van, aki al dente szereti, a család nem, én megfőzöm rendesen kb. 10 percig.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Minden alapanyag a kedvenceink közé tartozik. Mivel eléggé zűrösek a napok sok tennivalóval - a karácsony, a télapó és egyáltalán a téli suliszünet előtti ügyintézés -, muszáj volt olyan ételt kitalálni, amiben van hús, gyors és finom. Az üres tányérok alapján úgy láttam, sikerült. Sokkal jobb a tejszínes ételeket igazi habtejszínnel besűríteni, teljesen más, valahogy teltebb az íze. A vajtól szép krémessé vált a szósz, fényes lett a színe.Nemrég találtam ezt az ötletet a TV Paprikán, és kipróbáltam. Dobott az ételen. Jó próbálkozást kívánok!

További receptek

Szaftos birkapörkölt

A birkahús nagyon egészséges, manapság bármelyik nagyobb bevásárlóban megvehetjük konyhakész, darabolt formában, így egyszerűen készíthetünk otthonunkban, bogrács nélkül is ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek