adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A gombapaprikáshoz
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
3 ek fűszerpaprika
-
1 db tv-paprika
-
1 dl víz
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 ek vaj
A körethez
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
766
Kalória
45.7g
Fehérje
75.9g
Szénhidrát
31.6g
Zsír
400.8g
Víz
539.2g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A gombapaprikáshoz
-
35 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
6 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
125g csirkemáj149 kcal
-
42g csirkeszív64 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
175g csiperkegomba37 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A körethez
Összesen
766
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A gombapaprikáshoz
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
750g csirkemáj893 kcal
-
250g csirkeszív383 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1050g csiperkegomba224 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A körethez
Összesen
4589
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A gombapaprikáshoz
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
5.9g paradicsom1 kcal
-
2.9g tv-paprika0 kcal
-
22g csirkemáj26 kcal
-
7.3g csirkeszív11 kcal
-
2.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30.7g csiperkegomba7 kcal
-
7.3g habtejszín21 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A körethez
-
14.6g tészta54 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
133
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 539 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1311.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 801 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 75.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 400.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4322 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1005 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 4246 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 800 micro
-
β-crypt 138 micro
-
Likopin 908 micro
-
Lut-zea 483 micro
Összesen
766
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 274.3 g
Zsír
-
Összesen 189.5 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 3235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7867.9 g
-
Cink 51 mg
-
Szelén 835 mg
-
Kálcium 511 mg
-
Vas 108 mg
-
Magnézium 623 mg
-
Foszfor 4805 mg
-
Nátrium 917 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrát
-
Összesen 455.6 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 37 mg
Víz
-
Összesen 2404.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25930 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 144 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 272 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 22 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 161 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6029 micro
-
Kolin: 1789 mg
-
Retinol - A vitamin: 25476 micro
-
α-karotin 373 micro
-
β-karotin 4802 micro
-
β-crypt 831 micro
-
Likopin 5446 micro
-
Lut-zea 2896 micro
Összesen
4589
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 759 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 746 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 159 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
133
kcal
Elkészítés
A gombapaprikáshoz
- A vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk,olajban fedő alatt puhára pároljuk (5-6 perc), közben sózzuk.
- Rászórjuk a házi pirospaprikát, jól elkeverjük, de addig levesszük a lángról.
- Beletesszük a májat és a szívet feldarabolva, majd a paprikát, a gombátés a paradicsomot is.
- Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt rakunk bele ízlés szerint.
- Felöntjük vízzel, hogy ellepje teljesen. Fedő alatt, kis lángon kb. 35-40 percig főzzük, kóstoljuk, és ha kell, még ízesítünk. Főzhetjük tovább is, ha kell.
- Kivesszük a paradicsomokat és a paprikákat, majd a tejszínnel besűrítjük, felforraljuk, kikapcsoljuk, eldolgozzuk benne a vajat, és tálaljuk.
- Szokásos módon olajos, sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és még forrón tálaljuk. (Aki nem ismeri, a zacskón rajta van meddig főzze. Van, aki al dente szereti, a család nem, én megfőzöm rendesen kb. 10 percig.)
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Főzés ideje: 50 p
- Sütés hőfoka: 150 °C
Minden alapanyag a kedvenceink közé tartozik. Mivel eléggé zűrösek a napok sok tennivalóval - a karácsony, a télapó és egyáltalán a téli suliszünet előtti ügyintézés -, muszáj volt olyan ételt kitalálni, amiben van hús, gyors és finom. Az üres tányérok alapján úgy láttam, sikerült. Sokkal jobb a tejszínes ételeket igazi habtejszínnel besűríteni, teljesen más, valahogy teltebb az íze. A vajtól szép krémessé vált a szósz, fényes lett a színe.Nemrég találtam ezt az ötletet a TV Paprikán, és kipróbáltam. Dobott az ételen. Jó próbálkozást kívánok!