r
Nosalty Logó

Csirkemájas-szíves gombapaprikás tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Csirkemájas-szíves gombapaprikás tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombapaprikáshoz

A körethez

Összesen 766 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombapaprikáshoz

A körethez

Összesen 4589 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombapaprikáshoz

A körethez

Összesen 133 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4322 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1005 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4246 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    908 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 766 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    274.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    3235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7867.9 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    835 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    108 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    4805 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2404.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25930 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    144 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    161 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6029 micro
  • Kolin:
    1789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25476 micro
  • α-karotin
    373 micro
  • β-karotin
    4802 micro
  • β-crypt
    831 micro
  • Likopin
    5446 micro
  • Lut-zea
    2896 micro
Összesen 4589 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    746 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    159 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A gombapaprikáshoz

A körethez

Elkészítés

A gombapaprikáshoz

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk,olajban fedő alatt puhára pároljuk (5-6 perc), közben sózzuk.
  2. Rászórjuk a házi pirospaprikát, jól elkeverjük, de addig levesszük a lángról.
  3. Beletesszük a májat és a szívet feldarabolva, majd a paprikát, a gombátés a paradicsomot is.
  4. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt rakunk bele ízlés szerint.
  5. Felöntjük vízzel, hogy ellepje teljesen. Fedő alatt, kis lángon kb. 35-40 percig főzzük, kóstoljuk, és ha kell, még ízesítünk. Főzhetjük tovább is, ha kell.
  6. Kivesszük a paradicsomokat és a paprikákat, majd a tejszínnel besűrítjük, felforraljuk, kikapcsoljuk, eldolgozzuk benne a vajat, és tálaljuk.
  7. Szokásos módon olajos, sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és még forrón tálaljuk. (Aki nem ismeri, a zacskón rajta van meddig főzze. Van, aki al dente szereti, a család nem, én megfőzöm rendesen kb. 10 percig.)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10860
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 19.

Ajánló

Valamilyen kellemes finom bor illik mellé, nem túl erős. Ne az domináljon. Nekünk házi bodzaszörpünk volt itthon. Hát igen, kinek ez, kinek az. Tálalhatjuk saját készítésű és kiszaggatott nokedlival is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkemájas-szíves gombapaprikás tésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Minden alapanyag a kedvenceink közé tartozik. Mivel eléggé zűrösek a napok sok tennivalóval - a karácsony, a télapó és egyáltalán a téli suliszünet előtti ügyintézés -, muszáj volt olyan ételt kitalálni, amiben van hús, gyors és finom. Az üres tányérok alapján úgy láttam, sikerült. Sokkal jobb a tejszínes ételeket igazi habtejszínnel besűríteni, teljesen más, valahogy teltebb az íze. A vajtól szép krémessé vált a szósz, fényes lett a színe.Nemrég találtam ezt az ötletet a TV Paprikán, és kipróbáltam. Dobott az ételen. Jó próbálkozást kívánok!

Hozzászólások

Andus54

Ez nagyon finom..lehet..mentve a recepz

Andus54

bocsánat..recept..

Éva-Anyóca

Kedves Andus54!Finom is lett.:-) Csak a sima gombapaprikás az nem olyan laktató az ételeket mindig doppingolni kell némi hússal, mert a férfiak,f?leg a fiam, nem élhet hús nélkül.Próbáld ki, remélem, sikerülni fog.Szép estét.Szép hetet, kellemes karácsonyvárást!:-)))))Éva-Anyóca

Andus54

Kedves Éva-Anyóca! Köszönöm! Én is kívánok Kellemes Karácsonyi ünnepeket és Boldog Új Évet..minél el?bb megfogom csinálni...:-)

Éva-Anyóca

Kedves Andus54! Köszönöm, a családom nevében is.:-))))Éva-Anyóca

sztikelin

Éva-Anyóca! A gomba mikor kerül bele?

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca! Olaszul a "fog-kemény" kifejezés = al dente, és nem al' dante, ahogy Te írtad. Ha megkérlek rá, kijavítanád? Tisztelettel porcukor forrás: http://www.mimi.hu/gasztro/al_dente.html

Éva-Anyóca

Kedves sztikelin! A gomba beletevésének idejét tényleg kifelejtettem, de tudod, ha felrakják, már nem tudok rajta javítani.Kiírja, hogy ilyen recept már van fenn. Ezért én ide tudom csak írni, hogy az ötös pontnál, amikor már majdnem készre f?zöd, az utolsó kb. 8 percre, mennyiségt?l és min?ségt?l függ?en, teszem bele. Remélem, sikerült a hibát javítani. Szép estét! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves porcukor! Elnézésedet kérem, hogy nem tudtam a pontos kifejezést leírni. Helyesen: al dente. Csak itt tudom kijavítani, mert a felrakott receptekbe már nem tudok utólag belenyúlni. Remélem, így is elfogadod? Szép estét!Éva-Anyóca

Edit

Kedves Éva belelehet javítani a receptekbe ! Menj a "saját oldalak" és ott menj fel a receptre . Felül a kép felett van ,hogy "szerkesztés " katt arra, javítsd ki és újból katt a beküldés gombra lent . M?ködnie kell. Ha nem , akkor kérd Eszter segítségét. Üdv Edit

Éva-Anyóca

Kedves Edit!Köszi, próbáltam,és úgy ahogy írtad, de a tetején egy piros mez?n, kijött egy szöveg, hogy ez már kint lév? recept és abba már nem lehet variálni-ha nem is ez a pontos szöveg, de nem tudtam mit tenni.Próbáljam még újra?Oké,hátha....ha nem , megyek segítségért.Köszi:Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Edit!Megpróbáltam, kijavítottam, de mikor újra beküldtem, nem az új, javított szöveggel jött ki.Akkor majd segítséget kérek, de most tényleg le kell mennem, mert leég a kajám.Köszi:Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon finom, és olcsó (igazi diákétel), feltéve, hogy valaki szereti mindkett?t. Én csak szívb?l és gombából csináltam, és megbolondítottam tárkonnyal is :)

Hozzávalók

A gombapaprikáshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek