Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Glutén- és tejmentes gombapörkölt csőtésztával

Glutén- és tejmentes gombapörkölt csőtésztával
Glutén- és tejmentes gombapörkölt csőtésztával
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom imádja a gombát, minden formában. Sajnos én nem ehetem meg, mert allergiás vagyok rá. Ezért csak kis adagot készítettem. A siker nem maradt el, nem sok maradt belőle a másnapi ebédhez.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Jó alaposan megmossuk a gombafejeket, majd felszeleteljük. A hagymákat és a fokhagymákat megpucoljuk, és daraboljuk.
  2. Ezután a hagymákat a kókuszzsíron üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a fűszersót és a gombát. Ezt jó alaposan összekeverjük. Majd hozzáadjuk a fűszereket, és végül a gulyáskrémet is.
  3. Lassú tűzön puhára főzzük a pörköltünket (10 perc, és kész, és még vizet sem kellett hozzáadnom).
  4. Közben sós és olívaolajos, forró vízben kifőzzük a gluténmentes tésztánkat.
  5. 10-12 perc alatt kész is (nekem 10 perc alatt lett al dante). Ezt követően leszűrjük, és extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 917
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tej- és gluténmentes konyha

Mióta szakács: 2016.03.08.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombapaprikás, tejmentes gombapöri

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

602
gomba 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
kókuszzsír 1 ek
fűszersó 2 teáskanál
majoranna 2 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
gulyáskrém 2 ek
tészta 50 dkg
himalája só 2 teáskanál
olívaolaj 1 ek
olívaolaj 2 ek