Gombapaprikás vörösboros muffinnal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
A gombapaprikáshoz
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A vörösboros muffinhoz
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
A gombapaprikáshoz
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A vörösboros muffinhoz
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
A gombapaprikáshoz
-
40.3g csiperkegomba9 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
8.1g paradicsom1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A vörösboros muffinhoz
-
16.1g finomliszt59 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.2g majoranna0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
12.1g vörösbor10 kcal
-
4.4g tojás6 kcal
-
8.1g tej5 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0g cukor0 kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1329.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 896 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 202.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 113 micro
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 37.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5319 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 425 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 1024 mg
-
Nátrium 3582 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 809.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 548 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 453 micro
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 207 micro
-
Lut-zea 37 micro
Hozzávalók
A gombapaprikáshoz
-
50 dkg csiperkegomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 db paradicsom
-
1 teáskanál ételízesítő
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A vörösboros muffinhoz
-
20 dkg finomliszt
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 kk sütőpor
-
2 tk majoranna
-
1 tk só
-
1.5 dl vörösbor
-
1 db tojás
-
1 dl tej
-
3 ml olívaolaj
-
1 csipet cukor
Elkészítés
A gombapaprikáshoz
- Megtisztítjuk a gombát, felszeleteljük, megmossuk a paradicsomot, megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát és apróra kockázzuk.
- Olajon, csipet sóval és borssal üvegesre pároljuk a vörös- és fokhagymát, majd rászórjuk a pirospaprikát és néhány másodpercig kevergetjük (ne égjen meg).
- A paprikára tesszük a paradicsomot, majd a gombát és 1 dl vizet aláöntünk.
- Fedő alatt puhára főzzük, közben elkészítjük a muffint.
- Begyújtjuk a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat).
- Összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, só, cukor, szódabikarbóna, sütőpor, majoranna).
- Összekeverjük a nedves összetevőket, mérőedényben kimérjük a tejet, beleöntjük a bort, az olajat és a felütött tojást, majd egyenletesen elkeverjük.
- A nedves összetevőket a szárazanyagokhoz öntjük és alaposan összekeverjük.
- A formákba kanalazunk a tésztát (a forma 3/4-éig).
- Az 5. pontban írt fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13906
- Feltöltés dátuma: 2010. október 26.
Ajánló
Receptműves ajánlásával
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ezt az ételt meglepő módon az Ízek, imák, szerelmek című film inspirálta (melyre a Dívány.hu-n nyertem jegyet, ezúton is köszönet érte), pedig sem nem olasz, sem nem balinéz és bár vegetáriánus, még csak nem is indiai. A receptet a film által kiváltott érzelmek ihlették, vagyis bátran vállald fel önmagad, illetve hosszú-hosszú kitartó kereséssel találd meg önmagad, ki vagy, ki akarsz lenni, hogyan működsz... Az is jó, ha még nem tudod a választ, de legalább a kérdést már feltetted, akkor úton vagy :-) Visszatérve a recept létrejöttéhez, adott volt fél kiló gomba és egy tanácstalan "szakács", aki csak annyiban volt biztos, hogy a köret nem lesz nokedli. A nyitott hűtőajtónál állva megpillantottam egy üveg vörösbort és a perifériában láttam az edényszárítón a vadonatúj szerzeményű muffin-sütőformát. Heuréka, legyen a köret vörösboros muffin, íme...