Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapaprikás vörösboros muffinnal

Gombapaprikás vörösboros muffinnal
Gombapaprikás vörösboros muffinnal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt meglepő módon az Ízek, imák, szerelmek című film inspirálta (melyre a Dívány.hu-n nyertem jegyet, ezúton is köszönet érte), pedig sem nem olasz, sem nem balinéz és bár vegetáriánus, még csak nem is indiai.
A receptet a film által kiváltott érzelmek ihlették, vagyis bátran vállald fel önmagad, illetve hosszú-hosszú kitartó kereséssel találd meg önmagad, ki vagy, ki akarsz lenni, hogyan működsz...
Az is jó, ha még nem tudod a választ, de legalább a kérdést már feltetted, akkor úton vagy :-)
Visszatérve a recept létrejöttéhez, adott volt fél kiló gomba és egy tanácstalan "szakács", aki csak annyiban volt biztos, hogy a köret nem lesz nokedli.
A nyitott hűtőajtónál állva megpillantottam egy üveg vörösbort és a perifériában láttam az edényszárítón a vadonatúj szerzeményű muffin-sütőformát. Heuréka, legyen a köret vörösboros muffin, íme...

hozzávalók / 4 adag

A gombapaprikáshoz

A vörösboros muffinhoz

ajánlat

Receptműves ajánlásával
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a gombát, felszeleteljük, megmossuk a paradicsomot, megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát és apróra kockázzuk.
  2. Olajon, csipet sóval és borssal üvegesre pároljuk a vörös- és fokhagymát, majd rászórjuk a pirospaprikát és néhány másodpercig kevergetjük (ne égjen meg).
  3. A paprikára tesszük a paradicsomot, majd a gombát és 1 dl vizet aláöntünk.
  4. Fedő alatt puhára főzzük, közben elkészítjük a muffint.
  5. Begyújtjuk a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat).
  6. Összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, só, cukor, szódabikarbóna, sütőpor, majoranna).
  7. Összekeverjük a nedves összetevőket, mérőedényben kimérjük a tejet, beleöntjük a bort, az olajat és a felütött tojást, majd egyenletesen elkeverjük.
  8. A nedves összetevőket a szárazanyagokhoz öntjük és alaposan összekeverjük.
  9. A formákba kanalazunk a tésztát (a forma 3/4-éig).
  10. Az 5. pontban írt fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 676
elküldve: 4
receptkönyvben: 315
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros muffin gombapörkölttel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Thu, 2014-11-27 19:05

Szia Receptműves!
A napokban gondolkodtam,hogy kéne enni egy jó gombapaprikást és már muffint is régen sütöttem,erre tessék rátalálok a receptedre! Én főztem bele tejfölt is,mert hazafeléjövet a munkából álltam meg az üzletben gombáért,utána visszamentem teljfölért,mikor hazaértem találtam meg a receptedet. Köszi a receptet!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2010-10-26 21:27

Ez a vörösboros muffin dolog nekem is nagyon tetszik. És a kép is nagyon széép!
Üdvözlettel:
Nóra

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-10-26 17:44

Pont ezt akartam írni mézescsupor! Igen fantáziadús párosítás! Isten hozott itt az oldalon, további jó főzést és szórakozást: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-26 17:04

Ezt az izgalmas párosítást!

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-10-26 14:31

Üdv a fedélzeten! Gratulálok az első megjelent receptedhez!
Eszter

348
csiperkegomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 2 teáskanál
paradicsom 1 db
ételízesítő 1 teáskanál
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 20 dkg
szódabikarbóna 1 kk
sütőpor 1 kk
majoranna 2 tk
1 tk
vörösbor 1.5 dl
tojás 1 db
tej 1 dl
olívaolaj 3 ml
cukor 1 csipet