Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemáj-pörkölt pirított burgonyával

Csirkemáj-pörkölt pirított burgonyával
Csirkemáj-pörkölt pirított burgonyával
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kacsazsírral teljesen más, finom ízt és finom illatokat adhatunk a csirkemájnak, valamint a főtt burgonyának. Ezáltal már nem is megszokott a pörkölt, és az íz sem az a megszokott, kicsit olaszosabb.

Mi nagyon szeretjük.smiley Nagyon finomra sikerült, elfogyott. smiley

hozzávalók / 5 adag

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Házi savanyúságot, esetleg tejfölt ajánlok hozzá, mellé finom bort vagy ásványvizet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsazsíron puhára pároljuk a lereszelt vöröshagymát és az áttört fokhagymát pici sóval fedő alatt, kis lángon, időnként megkeverve.
  2. A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk, félbe vágjuk, és beletesszük a hagymás alapba. Óvatosan átkeverjük, hogy a májat mindenütt érje a hő, és színt kapjon mindenütt,  majd ezt követően felöntjük a paradicsomlével. Sózzuk és borsozzuk, beletesszük a többi fűszert, és kb 35 percig főzzük.
  3. Szükség esetén újra sózzuk és borsozzuk, ekkor kerül bele a cukor is, és az utolsó 3-4 percre beletesszük a  fehérbabot. Puhára főzzük.
  4. A héjas burgonyát puhára főzzük a sós vízben, a vízben hagyjuk kihűlni, majd leöntjük róla, megpucoljuk és kis kockákra vágjuk.
  5. Tepsibe tesszük, egyenletesen eligazítva benne a burgonyakockákat, sózzuk és borsozzuk, majd meglocsoljuk ízlés szerint olvasztott kacsazsírral.
  6. A burgonyát előmelegített sütőben, középső rácsra téve, kb 15-20 percig pirítjuk (néha megkeverjük ellenőrizve, hogy pirul-e),  ha minden oldala megpirult kicsit, elkészült.
  7. A csirkemájpörkölttel, házi savanyúsággal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 319
elküldve: 0
receptkönyvben: 115
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsazsíros csirkemáj pörkölt, csirkemáj étel, csirkepaprikás kacsazsírral

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-03-03 10:40

Kedves Marcsiséf!

Nagyon szépen köszönöm.:-))
Tényleg az, megéri a próbát.:-)

Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2012-03-03 07:47

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon guszta az ételed, és ebben az összeállításban meg nagyon finom lehet.
Kellemes napot kívánok!
Marcsi

896
kacsazsír 2 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
1 kk
csirkemáj 1 kg
paradicsomlé 5 dl
fehérbab 40 dkg
négyszínű bors 1 kk
majoranna 3 tk
oregánó 1 kk
petrezselyem 3 teáskanál
cukor 1 teáskanál
burgonya 14 közepes db
kacsazsír 3 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
tejföl 1 dl
gyöngyhagyma 10 dkg