Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Resztelt pulykamáj

Resztelt pulykamáj
Resztelt pulykamáj
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A resztelt máj pulykamájból a legfinomabb - bármennyire meglepő. Megelőzi még az olyan "nemes" árut, mint a borjúmáj, de még a vadmájat is!
Aránylag sok hagyma kell hozzá, és ne fukarkodjunk a majorannával: ehhez az adaghoz 2 dkg szárított majoranna dukál.
A májat csak tálaláskor szabad sózni, különben megkeményedik - bocsánat, ha feleslegesen mondom, de inkább kétszer mondjuk, mint egyszer sem!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vegyes vágott savanyúság jár a resztelt májhoz, nem más. Nálam a piacomról, honnan máshonnan! Kicsit édes, kicsit csípős, ropogós, hibátlan! (Siposné Zsuzsa)
A vörösbor is a piacról: Szarvas Balázs. Azt írja: "2007 VB" - úgy érti: VörösBor 2007-ből. Nevesebb borászatból úgy hívnák: cuvee.

Én azt mondom: VilágBajnok a máj mellé! Kis kékfrankos, kis merlot - üde, savanykás - jól harmonizál.
Bocsi, Tálos Attila, ha elfogult vagyok és nem szakszerű!
Ajánlatom: villás reggeli (de jó is lenne így kezdeni a napot!), ebéd vagy vacsora.
 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szálkásra vágom a hagymát: félbe, majd negyedbe, aztán szeletelés.
  2. A pulykamájat pedig csíkokra.
  3. Serpenyőbe öntöm az olajat, felforrósítom. Ezt az ételt végig teljes lángon készítem.
  4. Az olajhoz először a hagymát adom, lepirítom.
  5. Jön hozzá a máj és a majoranna, kevergetve pirítom.
  6. Tálaláskor frissen őrölt bors és só.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 49 437
elküldve: 1
receptkönyvben: 271
elkészítve: 14/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Pirított pulykamáj

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-18 22:12

Ajánlom ,mindig tegyetek bele egy jó csipet kristálycukrot -mennyei lesz !!! Nem érződik ,csak eltűnik az esetleges keserű utóíze!

Nicollette
Nicollette Wed, 2010-09-29 23:56

Köszönöm a választ:)

Az az igazság,hogy nagyon nem szeretem a májat,csak a Páromnak kedveskednék vele...hogyan készítsem el kacsazsírral? Persze,ha van kedved leírni:)

Köszönöm
Niki

Nicollette
Nicollette Wed, 2010-09-29 15:28

Szia!

Szeretném megkérdezni,hogy kacsamájból elkészíthető-e?
Köszönöm előre is

Niki

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2010-09-29 17:33

Persze Niki! A pecsenyekacsa (nem hízlalt) mája szerintem a legfinomabb baromfimáj! Nem resztelve készítem, kacsazsírban sütöm, de semmi sem mond ellent annak, ha resztelni akarod.
Üdv: Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-05 17:18

Nagyon jó lett sózás nélkül - meg sózással is!
Nekem inkább az volt a meglepő nem mindegy hol vettem a májat " valamelyik extra vizes !! "
De egy szuper .......... vastag serpenyővel + bors őrlővel csak azt tudom mondani, hogy köszönöm mert ISTENI !
Üdv Suhajda Sándor

Gregor
Greg / Gregor Thu, 2018-02-15 11:39

Kipróbáltam és nagyon sajnálom, hogy eddig csak sertésmájból csináltam. Kitűnő étel még diétásoknak is. Ezek után csak pulykamájjal készítem ezt a fantasztikus ételt. A félfőre vágott hagymával nem spórolok. Vokban készítem el és a hagymát teljesen karamellizálom. A majorannát is bőségesen használom. A sütés pedig tényleg ajánlott a vokban, mert a máj sütését gyorsan és nagy hőmérsékleten célszerű végezni. Erre elég 2-3 perc. A teljesség kedvéért olaj helyett libazsírt használok.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-03-09 22:21

Nekem sikerült nagyon finom volt !
De kipróbálom előre sózottan is ígérem !
Köszönettel :
Suhajda Sándor

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-13 14:57

Ez valami isteni!Elkészítettem,megettük,a kislányommal.kösz.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-11-22 11:34

A szárnyasmáj nem keményedik a sózástól. Ez tény.

Minden más csak a szokásos magyar konyhai hülyeségek egyike.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2009-05-20 21:55

Nekem az a tapasztalatom, Husika, hogy semmiféle máj nem viseli el a sütés közbeni sózást.
Legközelebb, ha resztelt pulykamájat készítek - ami gyakran megesik, mert borzasztóan szeretem -igérem, teszek egy extra kísérletet a kedvedért.
Majd beszámolok: Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-05-20 18:31

 Tudomasom szerint,a szarnyasmajat lehet sozni!En is sozom,es nem kemenyedik meg.

746
pulykamáj 1 kg
vöröshagyma 40 dkg
napraforgó olaj 2 dl
majoranna 2 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint