r
Nosalty Logó

Resztelt csirkemáj karottás rizzsel

Marti48
Resztelt csirkemáj karottás rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Resztelt máj

Karottás rizs

529
Kalória
39.9g
Fehérje
45.9g
Szénhidrát
20.6g
Zsír
580.7g
Víz
705g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
11.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Resztelt máj

Karottás rizs

Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Resztelt máj

Karottás rizs

Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Resztelt máj

Karottás rizs

Összesen 63 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1475.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    580.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6671 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1341 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6603 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2951.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1161.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    13342 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    458 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2682 micro
  • Kolin:
    847 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13207 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1556 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    2511 micro
Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

Resztelt máj

  1. A megtisztított májat leöblítjük, leitatjuk. A hagymát, fokhagymát cikkelyekre vágjuk.
  2. Felforrósítjuk a libazsírt, ebben megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a májat, és készre pirítjuk. Legvégén adjuk csak hozzá a fokhagymát, és pár percig együtt sütjük a májjal. Ne sózzuk meg, csak tálalás előtt. Tartsuk melegen.

Karottás rizs

  1. A rizst előírás szerint főzzük puhára sós vízben, ha elkészült, csöpögtessük ki a zacskóból a vizet.
  2. Eközben szeleteljük fel a megtisztított karottát, a hagymát és a fokhagymát. A felforrósított vajon dinszteljük kevergetve kb. 10 percig, majd öntsük fel ca. 2 dl vízzel, keverjük bele az ételízesítőt, és borsozzuk meg ízlés szerint. Addig pároljuk, míg a víz el nem fő a karottáról.
  3. A megfőtt rizst vegyítsük össze a karottával, és közepesre vágott petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

A koranyári idényzöldségeket nem lehet kihagyni. Rizzsel variálva ízletes kísérője a resztelt májnak.

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...