r
Nosalty Logó

Csirkeleves húsgombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csirkeleves húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Húsgombóc

Összesen 321 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Húsgombóc

Összesen 2577 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Húsgombóc

Összesen 44 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1550 micro
  • β-karotin
    4063 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 321 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    190.2 g

Zsír

  • Összesen
    136 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7494.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2329 mg
  • Nátrium
    3688 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    4724.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5036 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    797 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1811 micro
  • α-karotin
    12401 micro
  • β-karotin
    32505 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    4136 micro
Összesen 2577 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 44 Kcal

Hozzávalók

Leves

Húsgombóc

Elkészítés

Leves

  1. A húsos csontokat annyi hideg vízben feltesszük főni, ami ellepi. Ha felforrt, a tetejéről lemerjük a habot, s csak ekkor adjuk hozzá a megtisztított, mosott zöldségeket (a brokkolit nem.)
  2. Egy fűszertartóba bekészítjük a fűszereket, gyömbért, fokhagymát és azt is a leveshez adjuk. Sózzuk ízlés szerint és gyöngyözve főzzük, míg minden megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a brokkolit is, mert annak néhány perc is elég.
  3. Ha elkészült a leves, óvatosan kivesszük a zöldségeket, szűrőn átszűrjük a levest.

Húsgombóc

  1. A megfőtt csontokról lefejtjük a húst, és késes aprítóban a petrezselyemmel felaprítjuk (nem pépesre, inkább kis darabokra).
  2. Hozzáadjuk a tojásokat és a lágy kacsazsírt, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a lisztet is, éppen annyit, hogy puha masszát kapjunk. Hűtőbe tesszük 20-30 percre pihenni.
  3. Egy kisebb lábasban felforralunk a levesből annyit, amennyiben a gombócokat megfőzhetjük.
  4. Apró, kis ping-pong labdányi darabokat csípünk ki, és hideg vizes tenyerünk között gombócokat formálunk belőle, amit a levesbe dobunk.
  5. Ha feljött a leves tetejére, még fél percig főzzük, majd szűrővel kiemeljük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3898
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkeleves húsgombóccal
Évi néni 1830 recept

Mivel általában filét használok a csirkéből, így össze szoktam gyűjteni a húsos csontot, amiből a filét készítem. Ebből volt egy tekintélyes mennyiségem, hát főztem belőle levest. Hogy minden porcikáját felhasználjam, ezért találtam ki a húsgombócot betétként.

Hozzászólások

Hozzávalók

Leves

Húsgombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek