Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkeleves húsgombóccal

Csirkeleves húsgombóccal
Csirkeleves húsgombóccal
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel általában filét használok a csirkéből, így össze szoktam gyűjteni a húsos csontot, amiből a filét készítem. Ebből volt egy tekintélyes mennyiségem, hát főztem belőle levest. Hogy minden porcikáját felhasználjam, ezért találtam ki a húsgombócot betétként.

hozzávalók / 8 adag

Leves

Húsgombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A húsos csontokat annyi hideg vízben feltesszük főni, ami ellepi. Ha felforrt, a tetejéről lemerjük a habot, s csak ekkor adjuk hozzá a megtisztított, mosott zöldségeket (a brokkolit nem.)
  2. Egy fűszertartóba bekészítjük a fűszereket, gyömbért, fokhagymát és azt is a leveshez adjuk. Sózzuk ízlés szerint és gyöngyözve főzzük, míg minden megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a brokkolit is, mert annak néhány perc is elég.
  3. Ha elkészült a leves, óvatosan kivesszük a zöldségeket, szűrőn átszűrjük a levest.

Húsgombóc

  1. A megfőtt csontokról lefejtjük a húst, és késes aprítóban a petrezselyemmel felaprítjuk (nem pépesre, inkább kis darabokra).
  2. Hozzáadjuk a tojásokat és a lágy kacsazsírt, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a lisztet is, éppen annyit, hogy puha masszát kapjunk. Hűtőbe tesszük 20-30 percre pihenni.
  3. Egy kisebb lábasban felforralunk a levesből annyit, amennyiben a gombócokat megfőzhetjük.
  4. Apró, kis ping-pong labdányi darabokat csípünk ki, és hideg vizes tenyerünk között gombócokat formálunk belőle, amit a levesbe dobunk.
  5. Ha feljött a leves tetejére, még fél percig főzzük, majd szűrővel kiemeljük.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 218
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombócleves, gombócos húsleves, csirkegombócos leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

338
csirkeaprólék 1 kg
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 közepes db
zeller 0.5 közepes db
kelkáposzta levél 5 közepes db
brokkoli 0.3 közepes db
1 teáskanál
fekete bors 1 kk
koriandermag 1 kávéskanál
babérlevél 1 db
szegfűbors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 teáskanál
víz 3 l
csirke 20 dkg
tojás 2 db
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kacsazsír 1 ek
durumliszt 5 dkg