Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyagombóc-leves Eszter konyájából

Burgonyagombóc-leves Eszter konyájából
Burgonyagombóc-leves Eszter konyájából
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom egyik kedvenc receptje.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott, kockákra vágott burgonyát vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és még melegen áttörjük.
  2. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. Egy lábasban a megolvasztott 1 evőkanálnyi zsíron vagy 2 evőkanálnyi olajon megdinszteljük.
  3. A sárga - és fehérrépákat megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A hagymás zsiradékon átfogatjuk, 1 percig pirítjuk. Ezután meghintjük a fűszerpaprikával, és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk és borsozzuk.
  4. Amíg a zöldségek főnek, elkészítjük a burgonyagombócot. A langyosra hűlt burgonyához hozzáadjuk a lisztet és 1 evőkanál zsírt vagy olajat, megsózzuk. Összegyúrjuk. Ha nagyon ragadósnak találjuk a masszát, még tehetünk bele 1-2 evőkanál lisztet, de a tésztának rugalmasnak kell maradni.
  5. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, kisebb diónyi gombócokat formálunk a tésztából, és a forrásban lévő levesbe tesszük. A gombócok kb. 10 perc alatt főnek puhára, akkor jók, amikor feljönnek a leves tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 426
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nbeszter

Mióta szakács: 2020.04.05.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumpligombócleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

348
burgonya 30 dkg
sertészsír 2 ek
finomliszt 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
víz 2 l