Nosalty Logó

Csirkecombok sütőzsákban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkecombok sütőzsákban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 385 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 770 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 76 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4018.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    3608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 385 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8036.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    7217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 770 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőzsákban a hús és a köret együtt, saját levében, saját zsírjában és gőzében fog elkészülni. Előkészítjük, megtisztítjuk és aprítjuk a hozzávalókat: a combokat kettéválaszthatjuk, de egyben is hagyhatjuk. A húst alaposan megmossuk, a csontszilánkokat eltávolítjuk. A hagymát és a krumplit megpucoljuk, és apró kockákra (mint a gulyáshoz) vágjuk, a fokhagymát igazán finomra aprítjuk.
  2. Száraz fűszerkeveréket készítünk 1-1 csapott tk fehér és fekete bors, petrezselyem, bazsalikom, rozmaring és őrölt kömény, valamint 3-3 csapott tk édes fűszerpaprika és só összeállításával.
  3. A sütőzsákot óvatosan kibontjuk, a húsokat belehegyezzük, és a fűszerkeverék felével meghintjük. A krumplival és hagymákkal hasonlóképpen járunk el. 1 dl vizet öntünk rá, felső harmadánál lezárjuk, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Zsiradékot, olajat nem adunk hozzá! Közvetlen a lezárás alatt hústűvel 4-5 apró lyukat vágunk, ahol a felesleges gőz eltávozhat. ~100 fokra előmelegített sütő alsó negyedébe helyezzük a rácsot vagy a tepsit, majd a sütőzsákot egy a végső tálalásra is alkalmas üveg/kerámia/jénai sütőtálba tesszük, végül az egészet a sütőbe. A sütőzsák fel fog fújódni, ezért érdemes kicsit elfordítva és a „nyakát” aláhajtogatva a sütőbe tenni. Figyelmet igényel az első 10 percben, mivel ki kell tapasztalni, hogy miként fújódik fel: nem szabad hozzáérnie a felső fűtőszálhoz, mert azonnal megolvad a fólia! Ha túl nagy „lufi” lett belőle, még jobban el kell forgatni, vagy a zsák közepénél kell újra lezárni, vagy/és még lejjebb rakni a rácsot.
  4. 160-170 fokon 60-80 perc alatt teljesen omlósra készül, ekkor kivesszük, ollóval óvatosan levágjuk a sütőzsák nyakát, nagyon ügyelve a kiáramló forró gőzre! Akár át is önthetjük a sütőtálba, és 170-180 fokon további 15-20perc alatt (légkeveréssel 8-12 perc alatt) pirosra pirítjuk a felső részeket. Ha a felbontáskor már elforrt az összes víz (nem szokott), érdemes egy keveset (~1/2 dl) visszapótolni. Ha gazdagon paprikáztuk, hamar megpirul! Amikor elkészült, kivehetjük, s a sütőzsákból a sütőtálba fordítsuk át sűrű szaftjával együtt, és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 108
  • Össznézettség: 34965
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 25.

Ajánló

Almapaprikát, tejfölös uborkasalátát vagy ízlés szerinti savanyúságot/salátát kínálhatunk hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A sütőzsák használata igényel némi gyakorlatot, de az első alkalommal kitapasztalhatjuk a sütőnk adottságait, és bármiféle olaj vagy zsír hozzáadása nélkül (!) meglepően puha, omlós és ízletes ételeket készíthetünk. Mindig nagyon vigyázzunk a kiáramló forró gőzre! Kapható fűszerkeverék+1 db sütőzsák kombináció, teljesen jók, kipróbáltam őket, és bátran ajánlom, ellenben szerintem sokkal izgalmasabb és takarékosabb saját fűszerkeverékkel dolgozni, mindössze 4-5 perc pluszmunkát igényel. A 4-10 darabos sütőzsákok-sütőzacskók is szinte mindenhol elérhetőek: 300-600 Ft közötti áron kaphatóak, én a közepes árfekvésben még nem találkoztam gyenge minőséggel: az Alufix és a Hewa biztosan jók, de a többi sem rosszabb. A 25*38 cm a jellemző méret, amit kényelmesen 1,5 kg, de maximum 3 kg alapanyaggal tudunk megpakolni. Íncsiklandóan szaftos és vajpuha ételek, zsiradékmentesen. Vörös húsokkal, és csak hússal is működik. Sok sikert!

Hozzászólások

Walaky

Nagyon guszták a receptjeid, gratulálok! Ki is fogom néhányat próbálni! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek