r
Nosalty Logó

Csirkecombok sütőzsákban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkecombok sütőzsákban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 385 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 770 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 76 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4018.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    3608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 385 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8036.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    7217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 770 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőzsákban a hús és a köret együtt, saját levében, saját zsírjában és gőzében fog elkészülni. Előkészítjük, megtisztítjuk és aprítjuk a hozzávalókat: a combokat kettéválaszthatjuk, de egyben is hagyhatjuk. A húst alaposan megmossuk, a csontszilánkokat eltávolítjuk. A hagymát és a krumplit megpucoljuk, és apró kockákra (mint a gulyáshoz) vágjuk, a fokhagymát igazán finomra aprítjuk.
  2. Száraz fűszerkeveréket készítünk 1-1 csapott tk fehér és fekete bors, petrezselyem, bazsalikom, rozmaring és őrölt kömény, valamint 3-3 csapott tk édes fűszerpaprika és só összeállításával.
  3. A sütőzsákot óvatosan kibontjuk, a húsokat belehegyezzük, és a fűszerkeverék felével meghintjük. A krumplival és hagymákkal hasonlóképpen járunk el. 1 dl vizet öntünk rá, felső harmadánál lezárjuk, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Zsiradékot, olajat nem adunk hozzá! Közvetlen a lezárás alatt hústűvel 4-5 apró lyukat vágunk, ahol a felesleges gőz eltávozhat. ~100 fokra előmelegített sütő alsó negyedébe helyezzük a rácsot vagy a tepsit, majd a sütőzsákot egy a végső tálalásra is alkalmas üveg/kerámia/jénai sütőtálba tesszük, végül az egészet a sütőbe. A sütőzsák fel fog fújódni, ezért érdemes kicsit elfordítva és a „nyakát” aláhajtogatva a sütőbe tenni. Figyelmet igényel az első 10 percben, mivel ki kell tapasztalni, hogy miként fújódik fel: nem szabad hozzáérnie a felső fűtőszálhoz, mert azonnal megolvad a fólia! Ha túl nagy „lufi” lett belőle, még jobban el kell forgatni, vagy a zsák közepénél kell újra lezárni, vagy/és még lejjebb rakni a rácsot.
  4. 160-170 fokon 60-80 perc alatt teljesen omlósra készül, ekkor kivesszük, ollóval óvatosan levágjuk a sütőzsák nyakát, nagyon ügyelve a kiáramló forró gőzre! Akár át is önthetjük a sütőtálba, és 170-180 fokon további 15-20perc alatt (légkeveréssel 8-12 perc alatt) pirosra pirítjuk a felső részeket. Ha a felbontáskor már elforrt az összes víz (nem szokott), érdemes egy keveset (~1/2 dl) visszapótolni. Ha gazdagon paprikáztuk, hamar megpirul! Amikor elkészült, kivehetjük, s a sütőzsákból a sütőtálba fordítsuk át sűrű szaftjával együtt, és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 38462
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 25.

Ajánló

Almapaprikát, tejfölös uborkasalátát vagy ízlés szerinti savanyúságot/salátát kínálhatunk hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A sütőzsák használata igényel némi gyakorlatot, de az első alkalommal kitapasztalhatjuk a sütőnk adottságait, és bármiféle olaj vagy zsír hozzáadása nélkül (!) meglepően puha, omlós és ízletes ételeket készíthetünk. Mindig nagyon vigyázzunk a kiáramló forró gőzre! Kapható fűszerkeverék+1 db sütőzsák kombináció, teljesen jók, kipróbáltam őket, és bátran ajánlom, ellenben szerintem sokkal izgalmasabb és takarékosabb saját fűszerkeverékkel dolgozni, mindössze 4-5 perc pluszmunkát igényel. A 4-10 darabos sütőzsákok-sütőzacskók is szinte mindenhol elérhetőek: 300-600 Ft közötti áron kaphatóak, én a közepes árfekvésben még nem találkoztam gyenge minőséggel: az Alufix és a Hewa biztosan jók, de a többi sem rosszabb. A 25*38 cm a jellemző méret, amit kényelmesen 1,5 kg, de maximum 3 kg alapanyaggal tudunk megpakolni. Íncsiklandóan szaftos és vajpuha ételek, zsiradékmentesen. Vörös húsokkal, és csak hússal is működik. Sok sikert!

Hozzászólások (1)

Walaky

Nagyon guszták a receptjeid, gratulálok! Ki is fogom néhányat próbálni! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Zaccon növesztett gombát hoz zacctányéron az Onyx az idei Gourmet...

Az idei Gourmet Fesztivál témája az örökség, amit nagyon sok érdekes oldalról meg lehet fogni. Az Onyx Alkotói Közösség kreatív terében, a Műhelyben pedig nem mindennapi fogást találtak ezen a tematikán. A Gerbeaud híres kávéjának teljes életciklusa megjelenik az általuk megálmodott menüben: pecsenyelé, likőr és fagylalt készült belőle, majd a zaccon gomba nőtt, sőt, a tálalóedények is zaccból vannak. A különleges menü kint lesz a Gourmet Fesztiválon, érdemes megkóstolni!

Nosalty

További cikkek