Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis székelyborda

Tepsis székelyborda
Tepsis székelyborda
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan hagyománnyá válik itt nálam, hogy időről időre előkerül egy újabb "csarnokos" recept. Aki figyeli a főzéseimet láthatja, hogy a fővám téri vásárcsarnokból az ott dolgozók/vásárlók, szájról-szájra terjedt receptjei is felkerülnek a receptjeim közé. Ez szigorúan belterjes, egyik nap elkezdi a Zöldséges Marika megsütni, hoz a Csirkés Lacinak is belőle, majd a Kávézós Gizikének is elmesélik, mennyire jó a recept. Na ez is valami hasonló, annyi különbséggel, hogy ezt most egy régen vendéglősként dolgozó idősebb néni kotyogta ki, amíg lekotyogott a kávéja. Köszönjük neki így utólag is!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nyugodtan lehet bőségesebb szafttal, azaz több paradicsommal, paprikával és hagymával készíteni, ha valaki több körítést akar mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd kevés olajon hirtelen kisütjük. Kivesszük a húst egy tányérra, félrerakjuk.
  2. A megmaradt hússzaftos olajra tesszük a felkockázott vöröshagymát, apróra vágott fokhagymát, és elkezdjük megpárolni. Ezt a hagymás ragut beletesszük egy tepsibe, erre rádobáljuk a felkockázott paradicsomot, paprikát. Erre az alapra tesszük rá egymás mellé a megsült hússzeleteket. 
  3. Ezután a savanyú káposztát kinyomkodjuk, ha valaki nem szereti savanyúan, az meg is moshatja, és apróra vágjuk. Minden hússzeletre annyit káposztát teszünk, hogy jól ellepje, ez kb. egy maréknyit jelent, attól függően, mekkorák a tarjaszeletek. 
  4. Majd alufóliával lefedjük, és 40-45 perc alatt átsütjük.
  5. Petrezselymes rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 997
elküldve: 17
receptkönyvben: 349
elkészítve: 7/18
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

székelyborda, tepsis székelyborda, káposztás hús, hagyományos székelyborda

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2013-10-09 22:07

Tegnap ebédre készítettem el ezt a finom ételt. egy kis kolozsvári szalonnát, külön kisütve, tettem még a húsra, gondolván, hogy ez nem ront rajta. Nagyon finom lett. Máskor is el fogom készíteni. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Wed, 2013-10-09 22:35

Jól hangzik ezzel a kis újítással is. Legközelebb én is kipróbálom. Egészségetekre máskor is!
Dóri

szaboadel
szaboadel Sat, 2013-06-08 10:08

Kedves "dorcus89"!
Köszönöm a receptet, elmentettem és rövid időn belül ki fogom próbálni.
Nagyon szeretek új ízekkel, receptekkel kísérletezni és mivel szeretjük a
káposztás ételeket ez is biztosan ízleni fog.
Üdv:további szép napot kívánok: Adél

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Wed, 2013-05-15 18:58

Köszönöm, hogy írtál úgy örülök, mert ez még nálunk is egy új recept. Nekünk is annyira ízlett, hogy meg kellett veletek is osztanom. Örülök, hogy másnak is ízlik :)

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Thu, 2013-05-09 12:01

Remélem ízleni fog, nekünk nagyon bejött a recept! Majd írj ha megcsináltad, jó étvágyat hozzá nektek! :)