r
Nosalty Logó

Szalonnás-babos sertéstarja

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gizi
Szalonnás-babos sertéstarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1822 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5467 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3356.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1822 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    390.6 g

Zsír

  • Összesen
    291.7 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10068.9 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    462 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    939 mg
  • Foszfor
    5028 mg
  • Nátrium
    2858 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    1554.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    490 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1658 micro
  • Kolin:
    1521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 5467 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarjaszeleteket klopfoljuk ki, de arra figyeljünk hogy ne legyen túl vékony. Ezután ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk állni, ameddig a babos ragut elkészítjük.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A császárszalonnát vágjuk fel vékony csíkokra. A babot tegyük egy szűrőbe, majd öblítsük le, és csepegtessük le.
  3. Egy serpenyőbe tegyük bele a felcsíkozott szalonnát, öntsük rá az olajat, majd süssük pár percig. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pár perc múlva, amikor a hagyma kissé összeesett, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a lecsepegtetett babot is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, kevergetve pároljuk még 1-2 percig, majd hűtsük langyosra.
  4. A kukoricalisztet keverjük össze a pirospaprikával, majd forgassuk bele a hússzeleteket. Ezután a hússzelet egyik felére kanalazzuk rá a szalonnás-babos tölteléket, majd hajtsuk rá a szabadon maradt húsrészt. Mindegyik szelet hússal így járjunk el. (Én hústűvel átszúrtam, hogy sütés közben ne nyíljon szét a töltött hússzelet, de ezt el is hagyhatjuk.)
  5. A megtöltött hússzeleteket helyezzük egymás mellé egy tepsibe, kanalazzuk mellé a kimaradt tölteléket, majd öntsük fel a sörrel, és fóliával fedjük le a tepsit.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten egy óra alatt pároljuk puhára a húst. (Én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig pároltam)
  7. Ezután vegyük le a fóliát, kicsit emeljünk a hőfokon, és süssük szép pirosra a húst. Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet.... jól illik hozzá pl. a krumplipüré. Tálaláskor a szalonnás-babos tarjaszeleteket ízlés szerinti körettel, salátával, esetleg egy szelet friss kenyérrel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 35340
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...