Szalonnás-babos sertéstarja
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g sertéstarja930 kcal
-
83g császárszalonna328 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
133g vörösbab449 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
10g kukoricaliszt36 kcal
-
0 kcal
-
100g sör43 kcal
-
24 kcal
Összesen
1822
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1500g sertéstarja2790 kcal
-
250g császárszalonna983 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
400g vörösbab1348 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
30g kukoricaliszt109 kcal
-
0 kcal
-
300g sör129 kcal
-
71 kcal
Összesen
5467
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
58.1g sertéstarja108 kcal
-
9.7g császárszalonna38 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
15.5g vörösbab52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.2g kukoricaliszt4 kcal
-
0 kcal
-
11.6g sör5 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
211
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.2 g
Zsír
-
Összesen 97.2 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3356.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 1676 mg
-
Nátrium 953 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 518.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 553 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
1822
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 390.6 g
Zsír
-
Összesen 291.7 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1095 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10068.9 g
-
Cink 61 mg
-
Szelén 462 mg
-
Kálcium 664 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 939 mg
-
Foszfor 5028 mg
-
Nátrium 2858 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 1554.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 490 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1658 micro
-
Kolin: 1521 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
5467
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
-
250 g császárszalonna
-
1 db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál ételízesítő
-
2 evőkanál kukoricaliszt
-
1 kk fűszerpaprika
-
300 ml sör
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A tarjaszeleteket klopfoljuk ki, de arra figyeljünk hogy ne legyen túl vékony. Ezután ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk állni, ameddig a babos ragut elkészítjük.
- A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A császárszalonnát vágjuk fel vékony csíkokra. A babot tegyük egy szűrőbe, majd öblítsük le, és csepegtessük le.
- Egy serpenyőbe tegyük bele a felcsíkozott szalonnát, öntsük rá az olajat, majd süssük pár percig. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pár perc múlva, amikor a hagyma kissé összeesett, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a lecsepegtetett babot is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, kevergetve pároljuk még 1-2 percig, majd hűtsük langyosra.
- A kukoricalisztet keverjük össze a pirospaprikával, majd forgassuk bele a hússzeleteket. Ezután a hússzelet egyik felére kanalazzuk rá a szalonnás-babos tölteléket, majd hajtsuk rá a szabadon maradt húsrészt. Mindegyik szelet hússal így járjunk el. (Én hústűvel átszúrtam, hogy sütés közben ne nyíljon szét a töltött hússzelet, de ezt el is hagyhatjuk.)
- A megtöltött hússzeleteket helyezzük egymás mellé egy tepsibe, kanalazzuk mellé a kimaradt tölteléket, majd öntsük fel a sörrel, és fóliával fedjük le a tepsit.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten egy óra alatt pároljuk puhára a húst. (Én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig pároltam)
- Ezután vegyük le a fóliát, kicsit emeljünk a hőfokon, és süssük szép pirosra a húst. Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet.... jól illik hozzá pl. a krumplipüré. Tálaláskor a szalonnás-babos tarjaszeleteket ízlés szerinti körettel, salátával, esetleg egy szelet friss kenyérrel kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 192
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 35340
- Feltöltés dátuma: 2021. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
401 recept