r
Nosalty Logó

Csirkecombok olaszos-kínais szószban

Éva-Anyóca
Csirkecombok olaszos-kínais szószban
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A köretek készítése

A húsok készítése

1056
Kalória
60.4g
Fehérje
79.8g
Szénhidrát
55.7g
Zsír
637.4g
Víz
260.5g
Koleszterin
13.2g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A köretek készítése

A húsok készítése

Összesen 1056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A köretek készítése

A húsok készítése

Összesen 4226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A köretek készítése

A húsok készítése

Összesen 86 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2172.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    637.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    463 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1898 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3917 micro
Összesen 1056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.7 g

Zsír

  • Összesen
    223 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8690.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    760 mg
  • Foszfor
    3241 mg
  • Nátrium
    3790 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    319.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    2549.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1027 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    534 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    1851 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    664 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    7593 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15669 micro
Összesen 4226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

A köretek készítése

  1. Burgonya köret készítése:
  2. 2 kg burgonyát héjában felteszünk főni, bő sós vízben. Ha megfőtt kikapcsoljuk, leöntjük róla a vizet, állni hagyjuk pár percet, majd megpucoljuk, és egy tálba téve, durvára törjük össze, sózott vajjal keverjük el, és kész is.
  3. Zöldborsós köret készítése:
  4. Egy lábasban az olívaolajon a felockázott pancettát vagy bacont kissé pirítjuk, majd mehet rá a szeletelt mirelit gomba, a mirelit zöldborsó, a finomra vágott petrezselyemzöld, sózzuk-borsozzuk, és fedő alatt készre pároljuk. (Víz nem kell, mert a gomba enged ki magából.)
  5. A hús készítése:
  6. A csirkecombokat mossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, beletesszük a sót, őrölt borsot, vegetát, a friss fűszerek felét, rá a húsokat, majd a fűszerek maradékát, végül a szójaszószt.
  7. A sütőzacskót lezárjuk, tepsibe tesszük, a tetején 3-4 lyukat ejtünk, sütőbe dugjuk, és 30 -35 perc alatt, készre pároljuk. A zacskóból tálba öntve tálalható is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Óvatos duhaj módjára, de megpróbálkozom azokkal a fűszerekkel, amiket a pesti barátnőmtől kaptam. Persze, amik már fenn vannak receptek ott megy minden, saját kútagyból kiindulva, nehezebb a dolog, mert ugye merjem vagy ne merjem? Ez itt a kérdés. Ma mertem. Alapanyagok ismerősek mindenkinek, a fűszerezés változatosabb, és finom is lett! Szóval: merni és kísérletezni, ez itt a válasz. Még próbálkozom máskor és mással is.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...