Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecombok olaszos-kínais szószban

Csirkecombok olaszos-kínais szószban
Csirkecombok olaszos-kínais szószban
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Óvatos duhaj módjára, de megpróbálkozom azokkal a fűszerekkel, amiket a pesti barátnőmtől kaptam. Persze, amik már fenn vannak receptek ott megy minden, saját kútagyból kiindulva, nehezebb a dolog, mert ugye merjem vagy ne merjem? Ez itt a kérdés. Ma mertem. Alapanyagok ismerősek mindenkinek, a fűszerezés változatosabb, és finom is lett! Szóval: merni és kísérletezni, ez itt a válasz. Még próbálkozom máskor és mással is.
 

hozzávalók / 4 adag

A köretek készítése

A húsok készítése

ajánlat

Aki szeretne enni hozzá savanyúságot, bár szerintem az olaszos és a kínaias fűszerek nem igen illenek ehhez, de például a hites uram is evett hozzá savanyú uborkát. Hát ugye: kinek a pap, kinek a papné...
Italt mindenki olyat válasszon, ami kedve szerint megy hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Burgonya köret készítése:


  1. 2 kg burgonyát héjában felteszünk főni, bő sós vízben. Ha megfőtt kikapcsoljuk, leöntjük róla a vizet, állni hagyjuk pár percet, majd megpucoljuk, és egy tálba téve, durvára törjük össze, sózott vajjal keverjük el, és kész is.

Zöldborsós köret készítése:


  1. Egy lábasban az olívaolajon a felockázott pancettát vagy bacont kissé pirítjuk, majd mehet rá a szeletelt mirelit gomba, a mirelit zöldborsó, a finomra vágott petrezselyemzöld, sózzuk-borsozzuk, és fedő alatt készre pároljuk. (Víz nem kell, mert a gomba enged ki magából.)

A hús készítése:


  1. A csirkecombokat mossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, beletesszük a sót, őrölt borsot, vegetát, a friss fűszerek felét, rá a húsokat, majd a fűszerek maradékát, végül a szójaszószt.
  2. A sütőzacskót lezárjuk, tepsibe tesszük, a tetején 3-4 lyukat ejtünk, sütőbe dugjuk, és 30 -35 perc alatt, készre pároljuk. A zacskóból tálba öntve tálalható is.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 005
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

olaszos-kínaias fűszerezésű csirkecombok tört burgonyával-párolt gombás zöldborsóval, kétféle fűszerezésű csirkehús-zöldségkörettel-vajban tört burgonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1060
burgonya 2 kg
olívaolaj 2 ek
gomba 30 dkg
zöldborsó 25 dkg
bacon 4 szelet
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
csirkecomb 8 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
kakukkfű 1 csokor
bazsalikom 1 csokor
oregánó 1 csokor
curry por 1 kk
szójaszósz 4 ek
vaj 1 ek