r
Nosalty Logó

Csirkecomb fűszeres panírban

Mercedes
Csirkecomb fűszeres panírban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkéhez

A fűszeres bundához

A parajtortához

A besamelmártáshoz

1439
Kalória
60.3g
Fehérje
61.2g
Szénhidrát
104.2g
Zsír
340.8g
Víz
281.5g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkéhez

A fűszeres bundához

A parajtortához

A besamelmártáshoz

Összesen 1439 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkéhez

A fűszeres bundához

A parajtortához

A besamelmártáshoz

Összesen 5752 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkéhez

A fűszeres bundához

A parajtortához

A besamelmártáshoz

Összesen 160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2066.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    340.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2492 micro
Összesen 1439 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    241.1 g

Zsír

  • Összesen
    416.6 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    1126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8266.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    2203 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2763 mg
  • Nátrium
    2554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    244.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1363.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1081 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    403 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4204 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9968 micro
Összesen 5752 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkecombokat besózzuk, fokhagymával bedörzsöljük.
  2. A parajtortához a krumplit feltesszük héjában főni.
  3. Közben elkészítjük a besamelmártást, amihez hozzáadjuk a parajt és a fokhagymát, további 5 percig főzzük.
  4. A fűszeres panírhoz a tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, megborsozzuk.
  5. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, a majorannával, a kakukkfűvel és a sóval.
  6. Először a borsos tojásba, majd a lisztbe forgatjuk a combokat.
  7. A megfőtt krumplit meghámozzuk, vastag karikára vágjuk.
  8. Egy kapcsos tortaformába beletesszük a krumplit, jól megsózzuk, és ráöntjük a parajos besamelmártást, a tetejére ráreszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben 15 perc alatt összesütjük. Hideg helyen hagyjuk, hogy összeálljon.
  9. Eközben közepes lángon, bő olajban, fedő alatt kisütjük a combokat. A kihűlt parajtortát felszeleteljük, és a csirkecombokkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Sok csirkecomb volt a fagyasztóban, de a párom nem igazán rajong érte, próbáltam mégis valahogy a kedve szerint elkészíteni. A parajos krumpiltortát viszont nagyon szereti, így nagyon finom vacsora lett belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Szaftos brassói aprópecsenye

A brassóiról rengeteg legenda kering - hogy a brassói gyorsvonaton készült először, mások szerint Brassóban találták ki. A helyzet az, hogy már a XIX. századi szakácskönyvekben is ...