Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb fűszeres panírban

Csirkecomb fűszeres panírban
Csirkecomb fűszeres panírban
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok csirkecomb volt a fagyasztóban, de a párom nem igazán rajong érte, próbáltam mégis valahogy a kedve szerint elkészíteni. A parajos krumpiltortát viszont nagyon szereti, így nagyon finom vacsora lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A fűszeres bundához

A parajtortához

A besamelmártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat besózzuk, fokhagymával bedörzsöljük.
  2. A parajtortához a krumplit feltesszük héjában főni.
  3. Közben elkészítjük a besamelmártást, amihez hozzáadjuk a parajt és a fokhagymát, további 5 percig főzzük.
  4. A fűszeres panírhoz a tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, megborsozzuk.
  5. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, a majorannával, a kakukkfűvel és a sóval.
  6. Először a borsos tojásba, majd a lisztbe forgatjuk a combokat.
  7. A megfőtt krumplit meghámozzuk, vastag karikára vágjuk.
  8. Egy kapcsos tortaformába beletesszük a krumplit, jól megsózzuk, és ráöntjük a parajos besamelmártást, a tetejére ráreszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben 15 perc alatt összesütjük. Hideg helyen hagyjuk, hogy összeálljon.
  9. Eközben közepes lángon, bő olajban, fedő alatt kisütjük a combokat. A kihűlt parajtortát felszeleteljük, és a csirkecombokkal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 419
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakukkfüves csirkecomb besameles spenótkörettel, besamel mártással sült spenóttorta sült csirkecombbal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1435
csirke alsócomb 10 db
0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 3 dl
finomliszt 5 csapott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
majoranna 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
tej 2 ek
burgonya 1 kg
spenót 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 6 dl