r
Nosalty Logó

Sajtos-brokkoli alatt sült csirke, gombás spagettivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-brokkoli alatt sült csirke, gombás spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A gombás tésztához

Összesen 985 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A gombás tésztához

Összesen 5907 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A gombás tésztához

Összesen 169 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2079.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1149 micro
Összesen 985 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    399.8 g

Zsír

  • Összesen
    265 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12478.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    651 mg
  • Kálcium
    2654 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    782 mg
  • Foszfor
    5022 mg
  • Nátrium
    3305 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1833.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1694 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    347 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    1061 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    151 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1687 micro
  • Kolin:
    1124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1395 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    3538 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6895 micro
Összesen 5907 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A gombás tésztához

Elkészítés

A húshoz

  1. Brokkolis hús:
  2. A húsokat vékony szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk.
  3. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.
  4. A sajt 2/3 részét felszeleteljük, a többit lereszeljük.
  5. Egy kiolajozott tepsibe helyezzük a húsokat, mindegyikre teszünk egy szelet sajtot, majd megkenjük őket a burgonyatörővel pépesített, sóval-borssal-szerecsendióval ízesített brokkoli péppel.
  6. 200 fokon kb. 25 percig sütjük. Ekkormegszórjuk a maradék reszelt sajttal a húsok tetejét és visszatesszük a sütőbe, míg a sajt szépen rápirul.
  7. Tésztaszósz:
  8. Az csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd rádobjuk az aprított hagymát, kicsit együtt pároljuk, majd hozzáadjuk aszeletelt gombát is. Sózzuk-borsozzuk.
  9. Amikor a gomba lepirul, felöntjük a húslevessel.
  10. Atejfölt összekeverjük a liszttel és egy kis vízzel.
  11. Haa mártásunk már forr, hozzáadjuk ezt az elegyet ésalaposan elkeverjük benne.
  12. Belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is, és még 1-2 percig főzzük.
  13. Ha a szósz kész, összekeverjük a kifőtt tésztával, erre halmozzuk a brokkolis húsokat, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 303
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20448
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 08.

Ajánló

Esetleg a husikra halmozott brokkoli pépet elkeverhetjük besamelmártással. Így egy picit tartalmasabb az étel. Ebben az esetben kevesebb brokkoliból készítsük! Köretként a rizs is szuper hozzá! Én most csak azért kínáltam mellé gombás tésztát, hogy ne a megszokott legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Visszatérő ételnek számít nálunk, mert egyszerű és finom, mégis picit változatos.

Hozzávalók

A húshoz

A gombás tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?