Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke rétesbatyuval és vörösáfonyaszósszal

Csirke rétesbatyuval és vörösáfonyaszósszal
Csirke rétesbatyuval és vörösáfonyaszósszal
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a főételt alkottam a Szega Foods nemrégiben megrendezett receptversenyére, ahol bekerültem a 10 legjobb recept beküldő közé, és nyertem egy OTP Klub Gourmet Fesztivál belépőt.

Az elkészítéséről itt láthatóak fázisfotók.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát tisztítás után apróra vágjuk, és egy kevés olívaolajon megpároljuk. Sóval, őrölt fekete borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Ha a levét elfőtte, levesszük a tűzről, és félretesszük, amíg nem kerül sorra.
  2. A megtisztított csirkemellfiléket bedörzsöljük sült csirke fűszerrel, kicsit állni hagyjuk.
  3. Ezalatt elkészítjük a rétesbatyukat. Kikeverünk egy-két teáskanál tejfölt olajjal, ezzel fogjuk megkenni a réteslapokat. Kiterítünk egy réteslapot, félbehajtuk, megkenjük a tejfölös olajjal, majd ismét félbehajtjuk, így egy negyed réteslapunk marad a batyu készítésére. A négyzet közepére elhelyezünk egy camembert darabot, majd rákanalazunk a gombából, és felhatjuk a négy sarkát, összekötjük snidlinggel. Így járunk el a maradék 7 batyunál is. Tűzálló tálba sorakoztajuk a batyukat, és aranybarnára pirítjuk őket 180-190 fokos előmelegített sütőben.
  4. Amíg sülnek a batyuk, elkészítjük az áfonyaszószt. Az aszalt áfonyát egy lábasba tesszük, felöntjük vörösborral, hozzáadjuk az erdei gyümölcslekvárt, fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel és gyömbérrel. Felforraljuk,  majd egy teáskanál étkezési keményítővel besűrítjük. A szószt melegen tartjuk tálalásig.
  5. A hússzeleteket kevés olívaolajon grillserpenyőben megsütjük. Addig elkészül a rétesbatyu is.
  6. A grillezett csirkemelleket 2-2 db rétesbatyuval és az aszalt vörösáfonyaszósszal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 227
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

grillezett csirkemell gombás-camembert-es rétesbatyuval és aszalt vörösáfonya szósszal, grill csirke áfonyaszósszal, csirkemell gombás batyuval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

606
csirkemell filé 40 dkg
camembert sajt 22.5 dkg
réteslap 8 db
csiperkegomba 25 dkg
vörösáfonya 20 dkg
vörösbor 2 dl
erdei gyümölcslekvár 3 ek
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
olívaolaj 2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
gyömbér 1 csipet
szegfűszeg 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
snidling 4 szál
tejföl 1 ek