r
Nosalty Logó

Csirke rétesbatyuval és vörösáfonyaszósszal

NS
Csirke rétesbatyuval és vörösáfonyaszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

612
Kalória
41.7g
Fehérje
51.6g
Szénhidrát
21.6g
Zsír
260.7g
Víz
116.5g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
11.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 612 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2445 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    260.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 612 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.7 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5468.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    991 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1953 mg
  • Nátrium
    2126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1042.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    841 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 2445 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

  1. A gombát tisztítás után apróra vágjuk, és egy kevés olívaolajon megpároljuk. Sóval, őrölt fekete borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Ha a levét elfőtte, levesszük a tűzről, és félretesszük, amíg nem kerül sorra.
  2. A megtisztított csirkemellfiléket bedörzsöljük sült csirke fűszerrel, kicsit állni hagyjuk.
  3. Ezalatt elkészítjük a rétesbatyukat. Kikeverünk egy-két teáskanál tejfölt olajjal, ezzel fogjuk megkenni a réteslapokat. Kiterítünk egy réteslapot, félbehajtuk, megkenjük a tejfölös olajjal, majd ismét félbehajtjuk, így egy negyed réteslapunk marad a batyu készítésére. A négyzet közepére elhelyezünk egy camembert darabot, majd rákanalazunk a gombából, és felhatjuk a négy sarkát, összekötjük snidlinggel. Így járunk el a maradék 7 batyunál is. Tűzálló tálba sorakoztajuk a batyukat, és aranybarnára pirítjuk őket 180-190 fokos előmelegített sütőben.
  4. Amíg sülnek a batyuk, elkészítjük az áfonyaszószt. Az aszalt áfonyát egy lábasba tesszük, felöntjük vörösborral, hozzáadjuk az erdei gyümölcslekvárt, fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel és gyömbérrel. Felforraljuk, majd egy teáskanál étkezési keményítővel besűrítjük. A szószt melegen tartjuk tálalásig.
  5. A hússzeleteket kevés olívaolajon grillserpenyőben megsütjük. Addig elkészül a rétesbatyu is.
  6. A grillezett csirkemelleket 2-2 db rétesbatyuval és az aszalt vörösáfonyaszósszal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt a főételt alkottam a Szega Foods nemrégiben megrendezett receptversenyére, ahol bekerültem a 10 legjobb recept beküldő közé, és nyertem egy OTP Klub Gourmet Fesztivál belépőt. Az elkészítéséről itt láthatóak fázisfotók.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek