Erdei gyümölcslekvár

Erdei gyümölcslekvár

Leírás

Erdei gyümölcsökből (pl. áfonya, málna, eper, szeder, de tágabban értelmezve az „erdei” jelzőt lehet szilva, alma, bodza, meggy, cseresznye stb.) készült lekvár. Tulajdonképpen a köznyelvben erdei gyümölcsnek a sötét, pirosas színű bogyósgyümölcsöket nevezzük. A lekvár homogén állagú gyümölcskészítmény, a dzsemnél folyósabb és nem tartalmaz gyümölcsdarabokat. Az erdei gyümölcsöknek általában magas a flavonoidtartalma, vitamintartalmukból azonban jelentős mennyiséget veszítenek a főzés során.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben.

100g Erdei gyümölcslekvár

fehérjetartalom

0.37 g

zsírtartalom

0.048 g

szénhidráttartalom

68.86 g

víztartalom

30.47 g

gramm erdei gyümölcslekvár?

Top ásványi anyagok

Nátrium

32 mg

Kalcium

20 mg

Foszfor

19 mg

Magnézium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.02 g

Kolin

10.2 mg

C vitamin

8.8 mg

E vitamin

0.12 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.37 g

Zsír

telített zsírsav

0.01 g

egyszeresen telített zsírsav

0.038 g

ásványi anyagok

Kalcium

20 mg

Vas

0.49 mg

Magnézium

4 mg

Foszfor

19 mg

Nátrium

32 mg

Cink

0.06 mg

Réz

0.1 mg

Mangán

0.04 mg

Szelén

2 µg

szénhidrát

rost

1.1 g

cukor

48.5 g

víz

30.47 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.016 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.076 mg

Niacin - B3 vitamin

0.036 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.02 mg

Folát

11 µg

Kolin

10.2 mg

E vitamin

0.12 mg

C vitamin

8.8 mg

B6 vitamin

0.02 g

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!