Erdei gyümölcslekvár

Erdei gyümölcslekvár

Leírás

Erdei gyümölcsökből (pl. áfonya, málna, eper, szeder, de tágabban értelmezve az „erdei” jelzőt lehet szilva, alma, bodza, meggy, cseresznye stb.) készült lekvár. Tulajdonképpen a köznyelvben erdei gyümölcsnek a sötét, pirosas színű bogyósgyümölcsöket nevezzük. A lekvár homogén állagú gyümölcskészítmény, a dzsemnél folyósabb és nem tartalmaz gyümölcsdarabokat. Az erdei gyümölcsöknek általában magas a flavonoidtartalma, vitamintartalmukból azonban jelentős mennyiséget veszítenek a főzés során.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben.

19 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

A friss zöldfűszerekkel való főzés 4 szabálya

Fűszerek nélkül elég unalmas lenne a főzés, ezt szerintem senki nem tagadja. A szárított ízesítők mellett pedig a friss növények az igazi nagyágyúk a konyhában. Ugyan tárolásuk kissé macerás, de minden törődést meghálálnak fantasztikus aromájukkal, ha megfelelően bánunk velük.

Lakos Benedek

További cikkek