r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres csirke sajtszósszal

BlackKat73
Zöldfűszeres csirke sajtszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

304
Kalória
31.4g
Fehérje
1.9g
Szénhidrát
18g
Zsír
194.4g
Víz
158.5g
Koleszterin
75mg
Élelmi rost
188mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1216 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 304 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.6 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4389.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    2747 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    777.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 1216 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat beletesszük a tasakban található sütőzacskóba, majd beleszórjuk a zöldfűszer alapot. Ezután beletesszük a zacskóba a tyúkhúsleves kockát, és beleöntjük a csésze vízet. Lezárjuk a sütőzacskót, és közepes hőmérsékletű (160-180 fok) sütőben 1 óra alatt készre sütjük.
  2. Amíg a csirke sül, elkészítjük a sajtszószt. Nem megyek bele a részletekbe, mert a zacskón rajta van az elkészítési mód.
  3. Ha a csirke elkészült, levágjuk a zacskó tetejét, és az egész zacskó tartalmát csirkéstől, szaftostól beleöntjük a sajtszószba, és összekeverjük vele. Mennyei ízparádé alakul ki a sajtszósz és a zöldfűszeres szósz egyvelegéből.
  4. Tört burgonyával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az alap receptben nincs sajtszósz.  Sőt, leveskocka se. Csak az eredeti zöldfűszeres alap. De az nekem úgy túl lapos érzetet keltett. Aztán csináltam hozzá sajtszószt, meg a sütőzacsi tartalmát is átalakítottam, és a két részletet egybeolvasztottam. Így a laposból kerek egész lett.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...