r
Nosalty Logó

Csirke görög módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ági78
Csirke görög módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pácoláshoz

A zöldségekhez

Összesen 1379 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pácoláshoz

A zöldségekhez

Összesen 5522 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pácoláshoz

A zöldségekhez

Összesen 135 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    106.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2096.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    1223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    192 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 1379 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    219.4 g

Zsír

  • Összesen
    427.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8384.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    4892 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2397.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    85 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    767 micro
  • β-karotin
    3653 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    1646 micro
Összesen 5522 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    454 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 135 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A pácoláshoz

A zöldségekhez

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A páchoz valókat összekeverjük.
  2. A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan bedörzsöljük a páccal, majd kb. 1 órát állni hagyjuk.
  3. A burgonyát és a hagymákat megpucoljuk, majd nagyobb cikkekre vágjuk. A hagymákat elég negyedelni és kb. ekkorákra vágjuk a burgonyát is. A paprikát kb. 8 nagyobb részre osztjuk, a paradicsomokat elfelezzük.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Egy magas falú tepsibe egy kevés olajat öntünk, beletesszük a burgonyát, sózzuk, megszórjuk rozmaringgal, majd megforgatjuk, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszerek.
  6. Ezután belerakjuk a csirkét, majd elosztjuk a hagymát, fokhagymát, és paprikát a tepsiben, hogy mindenhová jusson.
  7. Legvégül a félbevágott paradicsomokat rakjuk a tepsibe, vágott felükkel felfelé és megszórjuk egy kis bazsalikommal. A zöldségeket kissé megsózzuk, majd az egészre rálocsoljuk a citromlevet.
  8. Aláöntjük a vizet, és alufóliával letakarva 60-80 percig sütjük, míg a hús le nem omlik a csontról (csirkéje válogatja).
  9. A fóliát levesszük, a húsra és a zöldségekre szaftot kanalazunk, a húsokat meghintjük egy gondolatnyi pirospaprikával, és 250 °C-on 30 percig sütjük, míg a hús és a burgonya szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35x6
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2153
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 272045
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.

Ajánló

Tzatzikit készítettem mellé, jó sok fokhagymával, jéghidegre hűtve.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sok dolgunk volt még munka után itthon, ezért nem akartam külön körettel bajlódni, gondoltam mindent bele. Amúgy is imádjuk a sült zöldségeket. :) Paradicsomból, hagymából és természetesen fokhagymából soha nem elég. A fűszerezésen sok múlik, aki más ízeket kedvel, nyugodtan variálhatja, bár így igazi mediterrán étel. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A pácoláshoz

A zöldségekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek