Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-caprese csirke gerslivel

Gombás-caprese csirke gerslivel
Gombás-caprese csirke gerslivel
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom kicsit túlgondolni az egyszerű fogásokat, mindig valami pluszt belevinni, hát ez az étel is így született, pedig egy egyszerű gombás csirkének indult...
Gyors, egyszerű és mennyei lett az eredmény :) 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Frissen facsart gyümölcslével, vagy esetleg Hugoval rendkívül ízletes
Hugo recept:

  • Fehérbor (1/8)
  • Menta levél (4-5 db)
  • Lime vagy citrom (4-5 szelet)
  • Bodzaszörp (5 cl)
  • Szóda (1/8) 
  • Jégkocka igény szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, sóval-borssal ízesítjük. Gombát megpucoljuk, feldaraboljuk , a paradicsomokat és a mozzarellát kb. egyenlő vastagságúra szeleteljük. A húst az előmelegített (2 ek olajjal) serpenyőben hirtelen megsütjük, hogy egy szép aranybarna kérget kapjon.
  2. A sütőt 180-200 °C fokra előmelegítjük (alsó-felső sütés az én bevált programom). Kisebb üvegedénybe belehelyezzük a csirkemelleket (az olajat ne dobjuk ki, locsoljuk meg vele a húst), a mozzarellát és a paradicsomokat szépen helyezzük a csirkemell tetejére, a gombákat szórjuk egyenletesen a hús mellé. Ha maradt ki mozzarella, tekerjük bele pulykamell sonkába, és helyezzük a húsok mellé. Tegyük az előmelegített sütőbe az edényt (lefedés nélkül) kb. 25-30 percre.
  3. A gersli veszélyes, sosem lehet tudni pontosan mennyi az a mennyiségű víz, ami elég, én 2 bögre vízzel, csipetnyi sóval főzök fél bögre gerslit 20 percig, fedő nélkül. Nem kell megijedni, ha nem szívja fel a vizet, fajtától függ. Persze nem muszáj feltétlen gerslivel elkészíteni, rizzsel vagy párolt zöldséggel, esetleg petrezselymes burgonyával is nagyon ízletes.;)
  4. A csirkemellet még ne vegyük ki a sütőből, kapcsoljunk grill fokozatra, és még 5 percig kb. 250-300 fokon pirítsuk aranybarnára.
  5. Tálaljuk petrezselyemmel, ízlés szerint nyers koktélparadicsommal. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 428
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

hell'skitchen

Mióta szakács: 2016.09.28.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis csirkemell, sajtos-paradicsomos csirkesült

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

831
csirkemell filé 400 g
mozzarella 200 g
paradicsom 5 kis db
gomba 5 kis db
gersli 0.5 bögre
pulykamell sonka 20 g
petrezselyem 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
víz 4 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint