Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elzászi tarja ahogy István mester készíti

Elzászi tarja ahogy István mester készíti
Elzászi tarja ahogy István mester készíti
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptben nem szerepel pirospaprika.

A hagyma dinsztelésénél automatikusan raktam hozzá, amit nem bántam meg, mert remek színt adott neki és felettébb gusztusos lett az étel. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fűszereket összekeverjük, és bekenjük a felszeletelt húst, amit aztán a hűtőbe teszünk 1-2 napra.
  2. A húst olajban hirtelen kisütjük (2-3 perc oldalanként).
  3. Egy magasabb falú serpenyőben a felkockázott szalonnát és a felkarikázott kolbászt kisütjük, megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát.
  4. Az apróra szeletelt (így könnyebb forgatni) savanyú káposztát is hozzáadjuk sülni.
  5. Egy tepsibe helyezzük a hússzeleteket és az előzőleg megfőzött és felkarikázott burgonyát. Aláöntjük a bort és a szalonnás, káposztás keveréket szétterítjük rajta.
  6. 40-45 percet sütjük még, és készen is van.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 200
elküldve: 5
receptkönyvben: 189
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

István mester

Mióta szakács: 2013.09.03.
49 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis tarja burgonyával, burgonyás tepsis tarja, tepsis tarja savanyú káposztával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Sat, 2015-06-20 14:54

Nagyon finom. Sokszor ettem már, de még sose készítettem. Tökéletes recept. :-)

firstlady
firstlady Sat, 2015-06-20 20:26

Ó, az előbb nem fogalmaztam elég pontosan. Elkészítettem, megettem egy szép nagy adagot, és a számat nyalogatva, tapasztalatból írtam, hogy tökéletes recept. :-)

1092
sertéstarja 1 kg
kolozsvári szalonna 15 dkg
sütnivaló kolbász 20 dkg
fűszerpaprika 2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
2 kávéskanál
savanyú káposzta 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
burgonya 1 kg
fehérbor 2 dl
fokhagymapor 2 kk