r
Nosalty Logó

Elzászi tarja ahogy István mester készíti

István mester
Elzászi tarja ahogy István mester készíti
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1091
Kalória
57.4g
Fehérje
43.7g
Szénhidrát
71.5g
Zsír
553.7g
Víz
219.3g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1091 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3271.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    2192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    553.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 1091 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.6 g

Zsír

  • Összesen
    286 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13087.7 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2954 mg
  • Nátrium
    8769 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    2214.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    386 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1549 micro
Összesen 4364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. A fűszereket összekeverjük, és bekenjük a felszeletelt húst, amit aztán a hűtőbe teszünk 1-2 napra.
  2. A húst olajban hirtelen kisütjük (2-3 perc oldalanként).
  3. Egy magasabb falú serpenyőben a felkockázott szalonnát és a felkarikázott kolbászt kisütjük, megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát.
  4. Az apróra szeletelt (így könnyebb forgatni) savanyú káposztát is hozzáadjuk sülni.
  5. Egy tepsibe helyezzük a hússzeleteket és az előzőleg megfőzött és felkarikázott burgonyát. Aláöntjük a bort és a szalonnás, káposztás keveréket szétterítjük rajta.
  6. 40-45 percet sütjük még, és készen is van.
  7. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Az eredeti receptben nem szerepel pirospaprika. A hagyma dinsztelésénél automatikusan raktam hozzá, amit nem bántam meg, mert remek színt adott neki és felettébb gusztusos lett az étel. :)

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek