r
Nosalty Logó

Karalábés húsgombóc Hajdú Annától

Nosalty
Karalábés húsgombóc Hajdú Annától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

húsgombóc

karalábé"főzelék"

426
Kalória
24.6g
Fehérje
26.7g
Szénhidrát
23g
Zsír
211.1g
Víz
137.2g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

húsgombóc

karalábé"főzelék"

Összesen 426 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

húsgombóc

karalábé"főzelék"

Összesen 2548 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

húsgombóc

karalábé"főzelék"

Összesen 78 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    211.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 426 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    137.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8671.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    5437 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1266.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2444 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3014 micro
Összesen 2548 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

húsgombóc

  1. Kevés zsiradékon üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát és a reszelt fokhagymát.
  2. Hagyjuk picit hűlni, majd egy nagy tálba tesszük, és hozzáadjuk a darált húst, a tojásokat valamint a zsemlemorzsát, és alaposan sózzuk-borsozzuk.
  3. Az egészet alaposan összegyúrjuk, és kigombócozzuk egy tányérra, majd mikor már forr a karalábénk leve, hozzáadjuk és a karalábéval együtt készre főzzük.

karalábé"főzelék"

  1. A hagymát felaprítjuk, majd egy nagy lábosban a zsíron üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a tisztított-kockázott karalábékat, sózzuk-borsozzuk, és pár percet együtt pirongatjuk.
  3. Megszórjuk kevés liszttel, alaposan összeforgatjuk, majd felöntjük 1-1,5 liter alaplével és lefedve félpuhára főzzük.
  4. Kb. negyed óra elteltével hozzáadjuk a húsgombócokat és addig főzzük, míg a gombócok is elkészülnek.
  5. Végül hozzáadjuk a tejfölt, egy kevés citromlevet, és belekeverünk egy nagy csokor aprított petrezselymet. 1-2 perc alatt összefőzzük, majd tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Ez a pár hozzávalós karalábés egytálétel a leves és a főzelék közt van valahol félúton, és amennyire egyszerű, ízekben annyira gazdag fogás. Az eredeti recept "csirkés karaláb" néven futott és rengetegszer készítette Anna szegvári nagymamája. Anna a darabolt csirke helyett darált húsból gyúr gombócokat a karalábéhoz, ami így még gyorsabban elkészül, és nem mellesleg kisfiának is nagy kedvence.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...