Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke curry mazsolás-mandulás rizzsel

Csirke curry mazsolás-mandulás rizzsel
Csirke curry mazsolás-mandulás rizzsel
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálam a szokásos indok az: nem tudom, mit főzzek. Reggel még teljesen mást akartam, de ez lett belőle. Nagy előnye azon kívől, hogy igazán ízletes az is, hogy 10 perc alatt meg lehet főzni.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a felkockázott (2x2 cm) csirkemellet, a fűszereket, a chilit, gyömbért, fokhagymát és 2-3 percig így pirítjuk szárazon a húst. Ezután nyakon öntjük a kókusztejjel, és még pár percig rotyogtatjuk, végül rátesszük a korianderlevelet. Így már el is készült.
  2. A rizst kevés sóval, kurkumával olajon átforgatjuk, 1 percig pirítjuk, majd felengedjük másfélszer annyi vízzel, készre főzzük. Kevés vajjal összekeverjük, 5 percre betesszük a sütőbe száradni. Ha elkészült, hozzákeverjük  mazsolát és mandulát.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 671
elküldve: 4
receptkönyvben: 147
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

currys csirke mandulás-mazsolás rizzsel, indiai currys csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

T.Lilluska
T.Lilluska / T.Lilluska Mon, 2012-02-13 23:10

Szia!
Én Debrecenben szoktam egy keleti fűszerboltban vásárolni, de láttam már bioboltban is. Külön még nem kóstoltam, de az illata alapján erőteljes. :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-02-14 18:46

Szia!

Éppen ez a jó az indiai konyhában. Az alap fűszerek (gyömbér, fokhagyma, koriander, és a kész fűszerkeverékek) szinte minden ételben benne vannak, de mégis tudnak még mellé tenni egy kis pluszt, amitől egyéni lesz egy-egy étel. Én próbából már elkészítettem jó néhány fűszerkeveréket, mivel megfigyeltem, hogy ahol vásárolok, még ott sem egyformán állandó az összetételük. Szerénytelenül mondhatom, bálában állnak itthon ezek a fűszerek, de én elég sűrűn készítek indiai ételeket, mert mindannyian szeretjük. Én is sok felé vásároltam, mire kialakítottam, mit, hol vásárolok meg. További jó kísérletezést kívánok. Az indiai konyha kínálata végtelen. Üdv: Vass Éva

hsgyorgyi
hsgyorgyi Sun, 2011-11-13 11:37

Sziasztok! Megköszönném, ha valaki megírná, hogy mi a görög széna,és milyen íze van, ill. hol lehet kapni. Köszi
Györgyi

690
csirkemell filé 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 tk
görögszéna 1 kk
koriandermag 1 kk
kurkuma 0 ízlés szerint
chili 1 db
curry por 1 teáskanál
1 kk
kókusztej 4 dl
koriander 1 teáskanál
rizs 25 dkg
1 kk
kurkuma 1 tk
mazsola 1 marék
mandulapehely 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
vaj 1 ek