r
Nosalty Logó

Csirke chakalaka mártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
goedeburg
Csirke chakalaka mártásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A chakalakához

Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A chakalakához

Összesen 2430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A chakalakához

Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1937 micro
  • β-karotin
    4806 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    188.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3299.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    1426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1338.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2104 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    7747 micro
  • β-karotin
    19222 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    7721 micro
  • Lut-zea
    1678 micro
Összesen 2430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    335 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A chakalakához

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A combokat egészben hagyjuk, vagy elvágjuk, mikróban 10 percigerős fokozaton előpuhítjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, tűzálló tálba vagy teljesen fémből készült lábasba tesszük. (hogy fogantyúnk is maradjon :))
  3. A további hozzávalókat egy tálban elvegyítjük, és a keveréket ahúsra öntjük.
  4. 180 fokos sütőben 60 percig fedő nélkül rotyogtatjuk.
  5. Chakalaka készítése:
  6. Az olajat, fűszerekkel elkeverve 2-3 percig együtt főzzük, majd a zöldségeket hozzáadva 15 percig lassú tűzön főzzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20x15
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11038
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 26.

Ajánló

A chakalakát helyettesíthetjük, csípős/ nem csípős lecsóval, bazsalikom vagy paradicsom pesto-val. A 250 ml víz és 1 ek ételízesítő helyett alaplé is használható. Rizst, friss kenyeret, polentát, kukoricakását, főtt burgonyát adunk hozzá köretként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirke chakalaka mártásban
goedeburg 18 recept

A chakalaka tipikusan dél-afrikai étel, curry-s, chillis zöldségmártás. Fogyasztják hidegen is, melegen is. Kiegészíthető laskára vágott káposztával, rózsáira szedett brokkolival vagy karfiollal. Ha kiegészítjük a zöldségeket, akkor a főzési idő az adott zöldség puhulásáig hosszabbodik. Nekem szerencsém van, konzervben is kapható.

Hozzávalók

A csirkéhez

A chakalakához

Címlapról ajánljuk

További cikkek