Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai á la szigetlakó

Bolognai á la szigetlakó
Bolognai á la szigetlakó
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szokásos spagettis bolognait próbáltam meg más köntösbe öltöztetni, úgy látszik, bevált, mert mire anya hazaért, csak mutatóba maradt neki, a két fiú betakarította. Nem gondoltam volna!

Tanulság: legközelebb kétszer ennyit kell készíteni.

hozzávalók / 4 adag

Bolognai

Sós palacsinta

ajánlat

Apróra vágott erdei gombával még jobban különlegessé tehetjük az ízét.

Szólj hozzá!

elkészítés

Bolognai töltelék

  1. Megesszük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A vége felé hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, majd a darált húst. Befűszerezzük, ha nem engedett elég levet, felengedjük vízzel. 20 perc főzés után hozzáadjuk a 2 dl vízben kikevert keményítőt és az alapport. Egyben keverjük csomómentesre, így nincs vele gond. Pár perc elteltével kenhetővé sűrűsödik, hagyjuk kihűlni.
  3. A masszával bekenjük a palacsintákat, és feltekerjük. Négy felé vágva sorban egymás mellé beleállítjuk a jénaiba. Annyit kell megtölteni, amennyi elfér az edényben.
  4. Vigyázzunk, hogy kb. 1/4 része megmaradjon a tölteléknek, ezt a végén 2-3 evőkanál ketchup és víz hozzáadásával felhígítjuk, majd ráöntjük a tálban sorakozó palacsintákra úgy, hogy közéjük folyjon. Ha kell, meghintjük sóval vagy ételízesítővel, ízlés szerint.
  5. Sajtot reszelünk a tetejére, és félmeleg sütőben kisütjük.

Sós palacsinta

  1. A hozzávalókat egy keverőtálban alaposan csomómentesre keverjük, az olajat a végén hozzáadva. Ha sűrűnek találjuk, szódavízzel hígíthatunk rajta. A tészta híg, a tejnél kicsit sűrűbb, csomómentes legyen.
  2. Teflonsütőben sütve semmi más nem kell hozzá.
  3. Amint kihűlt, tölthetjük bele a tölteléket.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 20 X 30 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 326
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szigetlakó

Mióta szakács: 2012.07.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

palacsinta bolognaival töltve, bolognai palacsintából, palacsintás bolognai

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

790
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
bolognai alap 1 csomag
étkezési keményítő 3 evőkanál
trappista sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ketchup 2 ek
víz 2 dl
tojás 2 db
finomliszt 22 dkg
szódavíz 2 dl
napraforgó olaj 1 dl
1 kávéskanál