adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Püréleves
-
7 db sárgarépa
-
20 dkg csicsóka
-
1 ek sertészsír
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 dl víz
-
0.5 kávéskanál fekete bors
-
0.5 kávéskanál fehér bors
-
2 csipet kurkuma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
3 dl főzőtejszín
-
1 késhegynyi borsikafű
-
1 db zellerlevél
Omlett
-
0.5 ek sertészsír
-
5 db tojás
-
só ízlés szerint
-
2 késhegynyi fekete bors
-
2 csipet kakukkfű
-
2 csipet bazsalikom
-
2 csipet oregánó
-
3 ek zabpehely
-
10 dkg sajt
429
Kalória
18.7g
Fehérje
27.6g
Szénhidrát
27.7g
Zsír
350g
Víz
287.4g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
13.6g
Cukor
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
Püréleves
-
140g sárgarépa51 kcal
-
50g csicsóka25 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
75g víz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Omlett
-
2g sertészsír17 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
5g zabpehely17 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
429
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
Püréleves
-
560g sárgarépa204 kcal
-
200g csicsóka101 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Omlett
-
8g sertészsír68 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
18g zabpehely68 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
1716
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
Püréleves
-
29.8g sárgarépa11 kcal
-
10.7g csicsóka5 kcal
-
0.8g sertészsír7 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g főzőtejszín21 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Omlett
-
0.4g sertészsír4 kcal
-
14.6g tojás18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g zabpehely4 kcal
-
5.3g sajt19 kcal
Összesen
92
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1157.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 337 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 380 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 350 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 246 micro
-
α-karotin 4332 micro
-
β-karotin 10351 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 633 micro
Összesen
429
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.9 g
Zsír
-
Összesen 110.7 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4631.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 1347 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 1520 mg
-
Nátrium 1428 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 110.4 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 20 mg
Víz
-
Összesen 1400.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5156 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 248 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 894 mg
-
Retinol - A vitamin: 985 micro
-
α-karotin 17329 micro
-
β-karotin 41405 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 2531 micro
Összesen
1716
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 923 micro
-
β-karotin 2205 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
92
kcal
Elkészítés
Püréleves
- A leveshez megtisztítjuk a sárgarépát, és a csicsókát is. Felvagdossuk kisebb darabokra. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a sertészsíron megfonnyasztjuk.
- Beletesszük a répákat, néha keverünk rajta. Kb. 15 perc után a csicsókát is hozzátesszük. Együtt pároljuk tovább. Fűszerezzük a borsokkal, kurkumával és sóval ízlés szerint.
- Kis vizet adagolunk hozzá, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzátörjük a fokhagymát is.
- Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Ekkor botmixerrel, vagy más pürésítővel áttörjük.
- A tejszínnel felengedjük, megkóstoljuk, és szükség esetén ízesítjük.(kevés ételízesítőt is tehetünk bele) Mérsékelt tűzön, kevergetve átforraljuk. A végén morzsolt borsikafűvel, apróra vágott zellerlevéllel szórjuk. Szeleteket vágunk az omlettből és tálaljuk. Jó étvágyat!!
Omlett
- A tojásokat felütjük egy tálba, fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, bazsalikommal, oregánóval. A zabpelyhet is hozzátesszük és 10 percet hagyjuk puhulni.
- Egy tapadásmentes serpenyőben felolvasztjuk a sertészsírt, és a tojásos egyveleget beleöntjük. A reszelt sajtot egyenletesen eloszlatjuk rajta.
- Miután jól átsült, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Végén ügyes mozdulattal próbáljuk feltekerni.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 p
Ez a répakrémleves csicsókával bolondított isteni finomság azért hangulatos, hisz a kert kincseiből varázsolok valami különlegeset. Egy falat, és már érződik is benne az az egyszerű, mégis otthonos íz, amitől többször visszatérek ehhez a recepthez..... :-)))