r
Nosalty Logó

Sült répás karfiolleves diétásan

NS
Sült répás karfiolleves diétásan
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

215
Kalória
4.3g
Fehérje
24.8g
Szénhidrát
11.9g
Zsír
426.2g
Víz
9.3g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 644 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    426.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3507 micro
  • β-karotin
    8368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 215 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4616.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    3832 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1278.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2606 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 644 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    579 micro
  • β-karotin
    1382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 36 kcal

Elkészítés

  1. Első lépés a karfiol rózsákat és a felkockázott krumplit bő sós vízben puhára főzzük.
  2. A répát megpucoljuk, vékony szálakra vagdossuk.
  3. A hagymát vastagabb karikákra vágjuk.
  4. Miután megfőtt a krumpli és a karfiol, leszűrjük a levet, amiben főtt, félretesszük, abból kb. 6 decit kimérünk, félretesszük.
  5. A 6 deci lében elkeverjük kis lángon a fél leveskockát és a só felét, és félretesszük.
  6. A répát és a hagymát tepsibe tesszük olívaolajon, szép aranybarnára pirítjuk a só másik felével és a kakukkfűvel.
  7. Eközben a krumplit és a karfiolt botturmixszal elkeverjük, krumplipüré állaga lesz, majd hozzáadjuk a tejszínt és a levet, és összeturmixoljuk.
  8. Kiszedjük a levest, és a hagymás répát tetejére halmozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 5 p

Diétázni kezdtem, emellett egyetemista is vagyok, ezért kellett egy jó olcsó leves recept, amit gyorsan el tudok készíteni. Mivel nem szórhatok bele puffancsot, amit régen imádtam, elkezdtem gondolkodni, hogy mit tegyek bele. Eszembe jutott, hogy a sült répa és hagyma nagyon finom kicsit ropogós édeskés, és kipróbáltam a levessel együtt, szerintem nagyon finom lett.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek