Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz vöröslencseleves

Olasz vöröslencseleves
Olasz vöröslencseleves
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a vörös lencsét, mert nem kell beáztatni, nem kell sokáig főzni, hamar megpuhul, és ugyanolyan finom, mint egyéb társai. Szóval jó ez a recept, ha valaki egy kis új ízélményre vágyik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A chorizo (vagy egyéb fajta) kolbász zsírját kisütjük, a kolbászkákat eltávolítjuk, a megmaradt zsíron az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, a végén hozzáadjuk a fokhagymát is. Amíg párolódik a hagyma, addig minden zöldséget felkockázunk, aprítunk. Fontos, a paradicsom héjáját távolítsuk el. A jól átmosott vörös lencsét és - a mustáron kívül -minden egyéb hozzávalót beletesszük a lábosba.
  2. A vörös lencse előnye, hogy hamar megpuhul, kb. 20-30 perc főzés elég. Mielőtt elkészül a leves, az utolsó percben tesszük bele a mustárt, elkeverjük, még egy utolsót hagyjuk rotyogni, és elzárjuk a gázt. Mivel a zöldségeket is apróra vágtuk, így együtt készül el a jó olasz lencseleves. Általában szafaládéval és kenyérrel tálalom, de az nem tartozik a recepthez.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 608
elküldve: 2
receptkönyvben: 118
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos lencseleves, zöldségleves vörös lencsével

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PeZsuRi
PeZsuRi / PeZsuRi Mon, 2016-10-03 12:57

Szia! Mielőtt elkészül a leves, az utolsó percben teszem bele a mustárt, elkeverem, még egy utolsót hagyom rotyogni és elzárom a gázt... nem tudom, hogy számít-e, hogy mikor, de így tanultam :-)

849
vöröslencse 400 g
chorizo 400 g
vöröshagyma 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
babérlevél 2 db
csirke alaplé 450 ml
víz 225 ml
paradicsom 400 g
0 ízlés szerint
dijoni mustár 2 ek
fekete bors 1 kávéskanál