r
Nosalty Logó

Olasz vöröslencseleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Olasz vöröslencseleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 703 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2814 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1955 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    1231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    724 micro
  • β-karotin
    2004 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 703 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    156.9 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7819.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1959 mg
  • Nátrium
    4925 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    915 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2897 micro
  • β-karotin
    8017 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    10293 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 2814 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    475 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A chorizo (vagy egyéb fajta) kolbász zsírját kisütjük, a kolbászkákat eltávolítjuk, a megmaradt zsíron az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, a végén hozzáadjuk a fokhagymát is. Amíg párolódik a hagyma, addig minden zöldséget felkockázunk, aprítunk. Fontos, a paradicsom héjáját távolítsuk el. A jól átmosott vörös lencsét és - a mustáron kívül -minden egyéb hozzávalót beletesszük a lábosba.
  2. A vörös lencse előnye, hogy hamar megpuhul, kb. 20-30 perc főzés elég. Mielőtt elkészül a leves, az utolsó percben tesszük bele a mustárt, elkeverjük, még egy utolsót hagyjuk rotyogni, és elzárjuk a gázt. Mivel a zöldségeket is apróra vágtuk, így együtt készül el a jó olasz lencseleves. Általában szafaládéval és kenyérrel tálalom, de az nem tartozik a recepthez.
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 9484
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a vörös lencsét, mert nem kell beáztatni, nem kell sokáig főzni, hamar megpuhul, és ugyanolyan finom, mint egyéb társai. Szóval jó ez a recept, ha valaki egy kis új ízélményre vágyik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek