Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Currys lencseleves kuszkusszal

Currys lencseleves kuszkusszal
Currys lencseleves kuszkusszal
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vegán táplálkozással kapcsolatban az egyik legnagyobb tévhit, hogy az hús-, tej- és tojásfogyasztás mellőzésével nem jut a szervezetbe elég fehérje. Jelentem, a hír teljesen alaptalan! Íme egy fantasztikusan finom, növényi fehérjében gazdag leves.

Az eredeti recept itt található.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A lencsét ne csak Újév napján, hanem évközben is gyakran fogyasszuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy valóban gazdagítani fog bennünket: jótékony növényi fehérjével, A és B1 vitaminnal, vassal, káliummal és cinkkel is ellátja a szervezetünket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy fazékban tegyük fel főni a lencsét, a hagymát, a zellert, a fokhagymát és a köményt a vízzel vagy a zöldséglevessel. Ha forrni kezd, lazán fedjük le, majd közepes hőmérsékleten főzzük addig, míg a lencse meg nem puhul, kb. 50 percig.
  2. Keverjük bele a kuszkuszt, a paradicsomot és a curryport. Főzzük tovább addig, míg a kuszkusz meg nem puhul, kb. 10 percig.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bár a recept levesnek hívja, a végeredmény inkább egy kiadós, sűrű egytálétel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 829
elküldve: 0
receptkönyvben: 188
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Cherry Pie

Mióta szakács: 2012.01.25.
12 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: szilveszter, újév
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lencseleves, lencseleves curryvel, currys lencseleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyctea
Nyctea Thu, 2016-02-25 10:36

Nagyon finom leves, az egész családnak ízlett. Annyit módosítottam rajta, hogy tettem bele répát, és hígabbra csináltam, hogy tényleg leves állaga legyen.
A vöröslencse nekem is szétfőtt 20 perc alatt, pedig nem áztattam előtte. De szerencsére ez nem rontotta el az összhatást.
Köszönöm a receptet!

pudding
pudding Wed, 2014-06-04 19:18

Sziasztok!
Először is nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet velünk!
Másodszor, nem rég fogyasztottam el ezt a remek levest. Áztatás nélküli lencsével készítettem el (ahhoz kell a 40 perc főzési idő). Miután a lencse megfőtt majdnem felszívta a teljes főzővizet. Célszerű még félliter vizet utántölteni, mert a kuszkusz is "vízbarát".
Összességében nagyon finom leves és könnyű elkészíteni. Csak ajánlani tudom.

FEHER CSOKI
FEHER CSOKI Sat, 2013-06-08 19:54

Hello
Izlett a levesed.Kicsit alakitottam rajta, kevesebb lencsém volt, ezért egy fél karalabéval gazdagitottam.Nagyon laktató, érdekes izvilágú leves lett az eredmény.
Gratulálok a receptjeidhez !

KiQsz
KiQsz / KiQsz Thu, 2013-04-25 22:40

Szia!
Elkészítettem a levest, nagyon finom lett, bár nekem kb 20 perc alatt szétfőttek a lencsék olyan szinten hogy alig találtam pár épet mutatóba. Igaz nem szárazon tettem bele őket, hanem kb 1,5 órát áztak. Ettől eltekintve nagyon egyszerű és jó kis egytálétel.

144
vöröslencse 200 g
vöröshagyma 1 közepes fej
halványító zeller 2 közepes szár
fokhagyma 4 gerezd
köménymag 1 teáskanál
víz 2 l
kuszkusz 100 g
paradicsom 2 kis db
curry por 1.5 teáskanál
fekete bors 1 csipet
1 tk