Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsó ragu

Csicseriborsó ragu
Csicseriborsó ragu
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt, mikor megláttam, azért akartam elkészíteni, mert megtetszett a színei miatt. Utána a hozzávalókat megnéztem, és azt is mind szeretem. Mindig az alapanyagok után döntöm el, hogy valamit főzök-e vagy sem.

A citromos ízesítés miatt szerintem jól illik hal vagy tengeri herkentyűk mellé.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A csicseriborsót Sárdi Dani útmutatása szerint készítettem. Egyszerre megfőztem fél kilót, a maradékot lefagyasztottam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gyújtsuk be a sütőt. Az egész fokhagymafej tetejét levágjuk, pici olívaolajjal meglocsoljuk, borsozzuk. Alufóliába csomagolva, forró sütőbe rakva megsütjük.
  2. A paprikákat szeleteljük fel vékony csíkokra, az újhagymát karikázzuk fel, és rakjuk egy nagy serpenyőbe, amiben az olajat közepes lángon felhevítettük. Sózzuk, szórjuk rá a pirospaprikát meg az őrölt köményt, és dinszteljük meg.
  3. Öntsük hozzá a paradicsomot, meg a barna cukrot, pároljuk 30 percig.
  4. A fokhagyma amikor megsül, kinyomjuk a héjából, és villával pépesítjük, adjuk a paradicsomhoz a csicseriborsóval, citromhéjjal, a vékony csíkokra vágott mentával, meg a felaprított petrezselyemmel. Ezzel csak melegítsük össze.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 36 297
elküldve: 8
receptkönyvben: 457
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paprikás csicseriborsós ragu, paradicsomos csicseriborsós ragu, zöldségragu csicseriborsóból

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wilson bá
Wilson bá / Wilson bá Tue, 2013-12-10 13:36

Köszönöm ezt a receptet! Most készítettem el és igazán fantasztikus lett! :-) A csicseriborsóval már régóta szemeztem, de ez a recept megadta a szükséges "lökést", innentől nem kérdés, hogy gyakran fogom használni. Egy picit a fűszerezést átvariáltam, mert fokhagymás sertésszelet mellé készült köretként, de tényleg mindent visz..! :-) Üdv.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-09-11 18:15

Tényleg nagyon szép! A csicseriborsó eddig kimaradt a konyhámból, nem is tudom, miért. Na talán most... :)
Üdv: Fahéj

witch
witch / witch Tue, 2012-09-11 22:18

Igaz?
En is csak egy levest foztem, azt is konzervbol, kemeny volt mint a ko.
Erdekes koret az biztos, de nem is annak ajanljak hanem pita kenyerrel csak ugy.
udv:witch

299
fokhagyma 1 fej
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
piros kaliforniai paprika 2 db
chili 1 db
újhagyma 3 db
fűszerpaprika 2 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
konzerv paradicsom 45 dkg
barna cukor 1 csipet
csicseriborsó 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
menta 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint