r
Nosalty Logó

Csicseriborsó ragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Csicseriborsó ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2098 micro
  • β-crypt
    463 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1826.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    780 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    602 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    403 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1432 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    8392 micro
  • β-crypt
    1851 micro
  • Likopin
    12353 micro
  • Lut-zea
    2467 micro
Összesen 1203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    841 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyújtsuk be a sütőt. Az egész fokhagymafej tetejét levágjuk, pici olívaolajjal meglocsoljuk, borsozzuk. Alufóliába csomagolva, forró sütőbe rakva megsütjük.
  2. A paprikákat szeleteljük fel vékony csíkokra, az újhagymát karikázzuk fel, és rakjuk egy nagy serpenyőbe, amiben az olajat közepes lángon felhevítettük. Sózzuk, szórjuk rá a pirospaprikát meg az őrölt köményt, és dinszteljük meg.
  3. Öntsük hozzá a paradicsomot, meg a barna cukrot, pároljuk 30 percig.
  4. A fokhagyma amikor megsül, kinyomjuk a héjából, és villával pépesítjük, adjuk a paradicsomhoz a csicseriborsóval, citromhéjjal, a vékony csíkokra vágott mentával, meg a felaprított petrezselyemmel. Ezzel csak melegítsük össze.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 391
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 41889
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.

Ajánló

A csicseriborsót Sárdi Dani útmutatása szerint készítettem. Egyszerre megfőztem fél kilót, a maradékot lefagyasztottam.

Receptkategóriák

Ezt az ételt, mikor megláttam, azért akartam elkészíteni, mert megtetszett a színei miatt. Utána a hozzávalókat megnéztem, és azt is mind szeretem. Mindig az alapanyagok után döntöm el, hogy valamit főzök-e vagy sem. A citromos ízesítés miatt szerintem jól illik hal vagy tengeri herkentyűk mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek