r
Nosalty Logó

Zöldségtorta Era konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Era1980
Zöldségtorta Era konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2977 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.3 g

Zsír

  • Összesen
    172.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8244.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1790 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2575 mg
  • Nátrium
    3199 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1441.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1310 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    1398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10095 micro
Összesen 2977 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük héjában a krumplit. Magas hőfokon felforraljuk a köré öntött vizet, sózzuk, alacsony hőfokon 30-35 percig főzzük tovább.
  2. Leöntjük róla a vizet. Megvárjuk, míg kihűl.
  3. Megpucoljuk és egy magas, üvegfalú tepsibe felkarikázzuk a krumplit.
  4. Előmelegítjük a sütőt 175 Celsius fokra.
  5. Lereszeljük héjastul a cukkinit.
  6. Lereszeljük a sajtot.
  7. Felütjük egyenként a 8 tojást, és felverjük azokat egy nagy tálban.
  8. Hozzátesszük a többi részt és alaposan összekeverjük: a cukkinit, a sajtot, a bacont, a lisztet és a fűszereket.
  9. Ráöntjük a cukkinis masszát a krumplira, megrázogatjuk az edényt.
  10. Sütjük, légkeveréses üzemmódban, 175 Celsius fokon, 30 percig.
  11. Kivesszük a sütőből, pihentetjük 10 percig.
  12. Felszeljük és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24X29
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 148
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldségtorta Era konyhájából
Era1980 16 recept

Egy éve a repertoárom része a sertésragu zöldségtortával. Majdnem minden hónapban elkészítettem, azaz eddig legalább már 10-szer. A zöldségtorta a sertésragu mellé kiváló köretnek bizonyult. Már vendégeknek is tálaltam. Most sikerült fotózni is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek