r
Nosalty Logó

Csicseriborsó-leves Katharosztól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Csicseriborsó-leves Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 572 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2291 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 66 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1361 micro
  • β-karotin
    3999 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 572 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3106.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    1453 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    2776.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1654 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    915 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2466 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    5443 micro
  • β-karotin
    15996 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4609 micro
Összesen 2291 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 66 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát kevés sóval az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket, kevergetve kicsit megpirítjuk benne.
  2. Rádobjuk a karikára vágott sárgarépát és a zöldbabot, átforgatjuk, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, felforraljuk és félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a leszűrt csicseriborsót, készre főzzük.
  3. A tejszínt elkeverjük a keményítővel és a leveshez adjuk, ízesítjük sóval, borssal és a finomra vágott petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10831
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csicseriborsó-leves Katharosztól
Katharosz 498 recept

Eddig valamiért kimaradt az életemből a csicseriborsó, de most pótolom, mivel a családomban nagy sikert aratott. A Fiam nem igazán rajong a levesekért, de ez neki is bejött!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek