Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsó-leves Katharosztól

Csicseriborsó-leves Katharosztól
Csicseriborsó-leves Katharosztól
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig valamiért kimaradt az életemből a csicseriborsó, de most pótolom, mivel a családomban nagy sikert aratott. A Fiam nem igazán rajong a levesekért, de ez neki is bejött!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát kevés sóval az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket, kevergetve kicsit megpirítjuk benne.
  2. Rádobjuk a karikára vágott sárgarépát és a zöldbabot, átforgatjuk, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, felforraljuk és félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a leszűrt csicseriborsót, készre főzzük.
  3. A tejszínt elkeverjük a keményítővel és a leveshez adjuk, ízesítjük sóval, borssal és a finomra vágott petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 194
elküldve: 6
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
485 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csicseriborsó leves gazdagon, zöldséges csicseriborsó leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

558
csicseriborsó 40 dkg
zöldbab 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 nagy db
burgonya 3 közepes db
petrezselyem 1 csokor
főzőtejszín 1 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
római kömény 1 kávéskanál
mustármag 1 kk
curry por 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
víz 2 l