r
Nosalty Logó

Cseresznyés-joghurtos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Cseresznyés-joghurtos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Krém

Összesen 981 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Krém

Összesen 5882 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Krém

Összesen 191 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 981 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    358.2 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.9 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1495.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2961 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2838 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1497 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1632 micro
Összesen 5882 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Tészta: a puha vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, egyesével belekeverjük az egész tojásokat, majd a tejet.
  2. A liszthez keverjük a kakaóport, sütőport és egy csipet sót, majd a vajas masszába forgatjuk.
  3. Ezután kb. 33 x 33 cm beltartalmú tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egyenletesen belesimítjuk a masszát. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük, a sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
  4. A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk, és az egyik lapot egy levehető oldalú tepsibe rakjuk, rákenjük a cseresznyét, és betakarjuk a másik tésztalappal, kicsit le is nyomkodjuk, de csak óvatosan.
  5. Ezután hidegre tesszük, amíg a krém elkészül.
  6. A joghurtos habot rásimítjuk a tésztánkra, majd hidegre tesszük dermeszteni legalább 4-5 órára, de legjobb egy éjszakára.
  7. Másnap durvára reszelt csokival megszórjuk, habrózsával és cseresznyével díszítve tálaljuk.

Töltelék

  1. Töltelék: a kimagozott cseresznyét megszórjuk a kétféle cukorral, fahéjjal, belerakjuk a citromhéjat, és kicsit állni hagyjuk, míg levet enged. Ekkor pár perc alatt felfőzzük.
  2. A keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a cseresznyét, picit hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A kétféle joghurtot elkeverjük 2 csomag vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral, és hidegre tesszük.
  2. A zselatint kevés vízbe áztatjuk, majd kevergetve alacsony hőfokon feloldjuk, kicsit hűlni hagyjuk. Majd egy kanálnyi joghurtot keverünk bele, és egy habverővel a joghurtba forgatjuk.
  3. Közben a hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd a vaníliás cukorral és porcukorral ízesítjük, egy keveset elteszünk a habból a díszítéshez.
  4. Ezután óvatosan a joghurtba forgatjuk a kemény habot.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33 x 33
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9337
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Ajánló

Tipp: az összeállításnál érdemes a tepsi oldalára sütőpapírt tenni, így szép lesz az oldala. Télen készíthetjük cseresznyebefőttel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseresznyés-joghurtos kocka
Katharosz 499 recept

Ezt az elfelejtett receptet régebben elkészítettem már. A napokban ismét a kezembe akadt ennek a finomságnak a leírása, és úgy gondoltam, érdemes megosztani veletek. Forrás: egy nagyon régi Tina újság, kicsit módosítva.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Krém

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek