r
Nosalty Logó

Sütés nélküli málnás joghurtkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sütés nélküli málnás joghurtkocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

kekszes alap

joghurtréteg

málnaréteg

Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

kekszes alap

joghurtréteg

málnaréteg

Összesen 3645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

kekszes alap

joghurtréteg

málnaréteg

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    243.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.2 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 3645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

kekszes alap

joghurtréteg

málnaréteg

Elkészítés

kekszes alap

  1. A hozzávalókat késes aprítóban ledaráljuk "vizeshomok-állagúra".
  2. A kekszes alapot kivajazott, 16x16cm-es formába egyengetjük, és legalább egy órára hűtőbe tesszük dermedni.

joghurtréteg

  1. A lapzselatint beáztatjuk hideg vízbe 10 percre.
  2. A citrom levét kifacsarjuk, majd a felét a vízzel együtt melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a beáztatott zselatinlapokat, és folyamatos kevergetés mellett feloldjuk őket.
  3. Egy nagy keverőtálba öntjük a joghurtot, a tejszínt és a citromlé másik felét. Hozzáadjuk a porcukrot és a feloldott zselatinos folyadékot. Csomómentesre keverjük.
  4. A kekszes alapra pakoljuk a málnaszemeket - a folyadék természetesen összekuszálja majd, de így a maguk rendezetlenségében egyenletesen fognak elhelyezkedni a krémben.
  5. A krémet a málnákra öntjük, az esetleg kibukkanó málnaszemeket pedig visszadugjuk, hogy elmerüljön. Párszor az asztalhoz csapkodjuk óvatosan, majd 4-6 órára hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük és ráöntjük a málnaszószt is.

málnaréteg

  1. 20 deka málnát egy kis lábasban összeforralunk a kardamommal és a cukorral, majd botturmixszal átmegyünk rajta.
  2. Hozzáadjuk a beáztatott zselatinlapokat, és feloldjuk, majd egy szitán áttörjük, hogy magtalan legyen.
  3. A málnaszószt a joghurtos rétegre öntjük, elegyengetjük, és egész málnaszemeket nyomkodunk bele. Legalább egy órát pihentetjük így is.
  • Tepsi mérete: 16x16
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 24281
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a kánikula, szóval ha lehet, igyekszünk elkerülni a sütőt. Épp ezért megalkottuk nektek ezt a sütésmentes málnás-joghurtos csodát, ami egyszerre hűsítő, frissítő és isteni finom. A kekszes alapba mandulát, a joghurtos krémbe citromlevet, a málnás rétegbe pedig kardamomot csempésztünk, így igazán különlegessé varázsolva ezt az amúgy egyszerű édességet. A titok azonban a görög joghurtban és a jó minőségű tejszínben rejlik, ettől lesz olyan a végeredmény, mintha egy kocka felhőt fogyasztanánk.

Hozzávalók

kekszes alap

joghurtréteg

málnaréteg

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek