Nosalty Logó

Ribizlis gyümölcs-krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Ribizlis gyümölcs-krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 402 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4017 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 162 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 402 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6003.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1848 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    2075 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.5 g
  • Cukor
    360 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    856.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    1634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2942 micro
Összesen 4017 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot, és tovább verjük, amíg a cukor el nem olvad, és a hab kemény lesz.
  2. Utána belekeverjük a sárgáját, ezzel is kicsit tovább verjük, és a végén óvatosan hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. Ha megsült, kiborítjuk, óvatosan lehúzzuk a papírt, megfordítjuk, és rárakjuk a megtisztított, lecsepegtetett ribizlit, és a gyümölcs tetejét megszórjuk 1 cs. vaníliás cukorral.
  4. A krémhez 7 dl tejet felteszünk forrni, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a maradék tejet, összekeverjük, és a felforrt tejet apránként óvatosan hozzákeverjük. Ezt a krémet sűrűre főzzük (forrástól számítva legalább 12 perc).
  5. Amikor már keverés közben látjuk a lábas alját, félrehúzzuk, belekeverjük a 10 dkg margarint, felverjük a tojásfehérjét, ezt is óvatosan belekeverjük a krémbe, és pár percre visszatesszük a gázra, majd hozzáadjuk a 2 cs vaníliás cukrot, ha kész, a gyümölcs tetejére öntjük.
  6. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 34x33
  • Sűtés ideje: 15 perc
  • Feltöltés dátuma: 2010. July 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a krémest elkészíthetjük még eperrel, málnával, meggyel, szederrel, őszibarackkal, szőlővel és télen még ananász konzervvel is. Az én kedvencem az őszibarackos.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves nosalty köszönöm az ajánlást megtisztel?! A krém nem fog lehígulni, fontos hogy el?bb a rámát és utána a felvert fehérjét tegyük bele! Anyukámtól tanultam ? meg egy cukrász ismer?sét?l, "szóval egy nagyon bevált recept" Sok sikert kívánok! Üdv Böbe

menyuska

Köszönöm a receptet, már 2 adagot elkészítettem! Nagyon finom!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek