Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis gyümölcs-krémes

Ribizlis gyümölcs-krémes
Ribizlis gyümölcs-krémes
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a krémest elkészíthetjük még eperrel, málnával, meggyel, szederrel, őszibarackkal, szőlővel és télen még ananász konzervvel is. Az én kedvencem az őszibarackos.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot, és tovább verjük, amíg a cukor el nem olvad, és a hab kemény lesz.
  2. Utána belekeverjük a sárgáját, ezzel is kicsit tovább verjük, és a végén óvatosan hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. Ha megsült, kiborítjuk, óvatosan lehúzzuk a papírt, megfordítjuk, és rárakjuk a megtisztított, lecsepegtetett ribizlit, és a gyümölcs tetejét megszórjuk 1 cs. vaníliás cukorral.
  4. A krémhez 7 dl tejet felteszünk forrni, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a maradék tejet, összekeverjük, és a felforrt tejet apránként óvatosan hozzákeverjük. Ezt a krémet sűrűre főzzük (forrástól számítva legalább 12 perc).
  5. Amikor már keverés közben látjuk a lábas alját, félrehúzzuk, belekeverjük a 10 dkg margarint, felverjük a tojásfehérjét, ezt is óvatosan belekeverjük a krémbe, és  pár percre visszatesszük a gázra, majd hozzáadjuk a 2 cs vaníliás cukrot, ha kész, a gyümölcs tetejére öntjük.
  6. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 34x33 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 719
elküldve: 6
receptkönyvben: 272
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Böbe

Mióta szakács: 2010.03.14.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Sió receptverseny
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

piskótás-gyümölcsös krémes, ribizlis piskótás krémes

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

menyuska
menyuska Sat, 2013-05-04 00:38

Köszönöm a receptet, már 2 adagot elkészítettem! Nagyon finom!

Böbe2010
Böbe / Böbe2010 Tue, 2011-07-12 12:30

Kedves nosalty köszönöm az ajánlást megtisztelő! A krém nem fog lehígulni, fontos hogy előbb a rámát és utána a felvert fehérjét tegyük bele! Anyukámtól tanultam ő meg egy cukrász ismerősétől, "szóval egy nagyon bevált recept" Sok sikert kívánok! Üdv Böbe

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2011-07-11 20:55

Kedves Böbe, iWiW Klubunkban ajánlottuk a receptedet és az egyik klubtagunk a következőt kérdezi: "amikor beleteszem a 1o dkg margarint a meleg krémbe, nem hígítja el"? Előre is köszönjük a segítséget! NoSalty.hu csapata

402
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
sütőpor 0.5 csomag
piros ribizli 0.5 kg
tej 8 dl
finomliszt 10 dkg
tojás 5 db
cukor 20 dkg
margarin 10 dkg
vaníliás cukor 3 csomag