r
Nosalty Logó

Samoa-szelet

NS
Samoa-szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kókuszkaramellhez

A tetejére

754
Kalória
10.3g
Fehérje
88.8g
Szénhidrát
40.7g
Zsír
36.8g
Víz
104.6g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
60.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kókuszkaramellhez

A tetejére

Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kókuszkaramellhez

A tetejére

Összesen 6018 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kókuszkaramellhez

A tetejére

Összesen 328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    325.9 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2319.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    710.6 g
  • Cukor
    483 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1095 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 6018 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. A tészta hozzávalóit a feltűntetett sorrendben keverjük össze, míg morzsás állagot nem kapunk.
  3. Vajazzunk, és lisztezzünk ki egy piteformát, majd ebbe nyomkodjuk bele a tésztát, úgy, hogy az oldalait is befedje.
  4. 15-17 percig süssük, míg a szélek kissé megbarnulnak.
  5. Közben a krém hozzávalóit keverjük csomómentesre. Simítsuk rá az elősütött omlós tésztára, majd süssük addig, amíg meg nem szilárdul (kb. 20-25 perc).
  6. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd legalább két órára tegyük hűtőbe.
  7. A karamellhez tegyük a cukrot, mézet, vizet egy kisebb szószos lábasba, majd lassú tűzön karamellizáljuk az egészet méz színűre (kb. 10 perc kell neki). Tűzről levéve keverjük hozzá a tejszínt. Ilyenkor a karamell kissé megkeményedik. Tegyük vissza a tűzre még 5 percre, hogy összeforrjon a tejszínnel, és sötétedjen a színe. Ha kész, keverjük bele a csipet sót, majd időnként megkeverve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  8. Egy száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára a kókuszreszeléket, majd ezt is hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Keverjük a karamellhez, és kenjük egyenletesen a jól megdermedt torta tetejére.
  9. Pár órát vagy egy éjszakát pihentessük az egészet hűtőben.
  10. Tálalás előtt olvasszunk vízgőz felett csokoládét, tetszőlegesen díszítsük vele a torta tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24 cm

Ez egy amerikai cserkészsüti "homemade" változata. Az eredetit nem kóstoltam, de a recept megtetszett, elkészítettem. Nagyon finom lett, sikert aratott a kóstolók körében. Abszolút nem egy bonyolult süti, de akinek esetleg részletesebb leírásra lenne szüksége, az látogasson el ide.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek