Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citrompuding szedermártással

Citrompuding szedermártással
Citrompuding szedermártással
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régebbi TV műsorban láttam elkészíteni. Azóta már jómagam is rendszeresítettem, hisz nagyon finom desszert, mindannyiunk kedvence lett. Természetesen a 4 éves kislányom csak mártás nélkül kapja, de így is nagyon elégedett! :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, reszelt citromhéjat, citromlét, pici sót. Belekeverjük a lisztet is és végül a már felolvasztott vajat.
  2. 2 db kivajazott őzgerinc formába töltjük. Tepsibe fél liter vizet öntünk, ebbe állítjuk a formákat.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Amikor kihűltek, kiborítjuk a formákból.
  5. Mártás elkészítése: az anyagokat lábasban főzzük 15 percig takarékon. Kihűlve tálaljuk a citrompuding szeletekkel.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 377
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Il-di.

Mióta szakács: 2010.01.24.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szedermártásos puding, citromos sült puding, citrompuding

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

528
rétesliszt 20 dkg
cukor 20 dkg
vaj 20 dkg
habtejszín 1 dl
tojás 3 db
citromlé 5 ek
citromhéj 5 citromból nyert
1 csipet
szeder 50 dkg
vörösbor 2 dl
cukor 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
vanília 1 db
citromlé 1 ek