r
Nosalty Logó

Karamellás puding Damilli konyhájából

Damilli
Karamellás puding Damilli konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

686
Kalória
8.5g
Fehérje
122.2g
Szénhidrát
20.5g
Zsír
152.8g
Víz
92.8g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
83.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2745 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 686 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1798.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    488.9 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    611.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    675 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 2745 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet, a korpát,a sütőport, és két evőkanál cukrot összekeverjük.
  2. Külön edényben összekeverjük a tejet, a vajat, a tojást és a vanília aromát.
  3. A két edény tartalmát és a datolyát óvatosan összevegyítjük.
  4. A sűrű tésztát beletesszük akivajazott másfél literes puding formába.
  5. A tetejéreszórjuk a 20 dkg cukrot, utána rátesszük a vajdarabkákat.
  6. Óvatosan ráöntjük a forró vizet.Összekeverni nem szabad!
  7. Megsütjük.
  8. Egy tányér segítségével óvatosan kiborítjuk, és melegen fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Nagyon szeretem Nigella Lawson receptjeit. Erre a receptre a különleges elkészítési mód miatt lettem kíváncsi. A cukor és a víz révén nagyon finom karamell képződik a puding tetején. Mindenkinek ajánlom! A kuglóf formában is lehet sütni, csak be kell takarni alufóliával. A puding formát tegyük bele a forró vízzel teli mély tepsibe.

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...