r
Nosalty Logó

Citromos-málnás torta Júlia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Citromos-málnás torta Júlia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Sajtkrémes máz

Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Sajtkrémes máz

Összesen 8752 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Sajtkrémes máz

Összesen 299 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    409.5 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3270.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1294 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1214.6 g
  • Cukor
    886 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    853 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3046 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2986 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 8752 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Torta

Sajtkrémes máz

Elkészítés

Torta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2 tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát bekenjük vajjal, majd meghintjük liszttel.
  2. Elektromos robotgéppel összekeverjük a vajat a cukrokkal, a citromhéjjal és vaníliával, amíg krémes állagot nem kapunk. Ne felejtsük el az edény oldalát néha lekaparni. Legalább 5 percig verjük a vajat.
  3. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük közöttük. Félreteszük.
  4. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szalalkálival és a sóval.
  5. A nedves hozzávalókhoz adjuk a száraz hozzávalókat és épp csak annyira keverjük össze őket, hogy a tészta összeálljon.
  6. Egy spatulával hozzákeverjük a tejet, a tejfölt és a citromlevet. Épp csak elkeverjük benne, nem kell túldolgozni. Félretesszük.
  7. Egy másik edénybe rakjuk a málnákat (ha fagyasztott, akkor egyből a mélyhűtőből kivéve dolgozunk vele, nem kell hagyni kiolvadni őket), hozzáadjuk a 2 ek lisztet és óvatosan összekeverjük, hogy a málnákat mindenhol befedje a liszt.
  8. A málnákat óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  9. A masszát egyenlően elosztjuk a 2 tortaforma között és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük őket. Sütőből kivéve még 10 percig formában hagyjuk kihűlni a tortalapokat, majd formából kivéve rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  10. A tortalapok tetejét levágjuk, hogy a tetejük vízszintes legyen (épp csak a domború részt vágjuk le).
  11. Egy tál szélére sütőpapír csíkokat rakunk (nem lesz annyi takarítanivaló a végén), erre helyezzük az egyik tortalapot. Megkenjük a málnalekvárral és egy keveset a mázból is rákenhetünk. A másik tortalapot fejjel lefelé rakjuk rá.
  12. Egy spatula segítségével bevonjuk a torta oldalát és tetejét a maradék mázzal, hogy a tészta sehonnan se lógjon ki. Ha kész, szépen lassan kihúzzuk a sütőpapír csíkokat. Hűtőben hagyjuk pihenni a tálalásig.
  13. Tálalás előtt díszítjük málnadarabokkal és citromszeletekkel. (Nekem csak ribizli volt otthon, úgyhogy nálam az került a tetejére.)

Sajtkrémes máz

  1. A sajtkrémes mázhoz, egy elektromos keverővel összekeverjük a sajtkrémet és a vajat, amíg homogén masszát nem kapunk.
  2. Apránként hozzáadjuk a porcukrot. Hozzákeverjük a citromhéjat, a citromlevet és a sót.
  3. Ha a máz nagyon kemény lenne (nem kenhető állagú), akkor apránként adjunk hozzá egy kis tejfölt. Ha túl híg, tegyünk bele még porcukrot. Hűtőben hagyjuk pihenni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 952
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kollégám születésnapjára készítettem ezt a tortát.

Hozzávalók

Torta

Sajtkrémes máz

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

További cikkek