r
Nosalty Logó

Citromos-málnás torta Júlia konyhájából

Júlia
Citromos-málnás torta Júlia konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Torta

Sajtkrémes máz

730
Kalória
7.2g
Fehérje
101.2g
Szénhidrát
34.1g
Zsír
71.1g
Víz
134.2g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
73.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Sajtkrémes máz

Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Sajtkrémes máz

Összesen 8752 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Sajtkrémes máz

Összesen 299 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    409.5 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3270.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1294 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1214.6 g
  • Cukor
    886 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    853 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3046 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2986 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 8752 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

Torta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2 tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát bekenjük vajjal, majd meghintjük liszttel.
  2. Elektromos robotgéppel összekeverjük a vajat a cukrokkal, a citromhéjjal és vaníliával, amíg krémes állagot nem kapunk. Ne felejtsük el az edény oldalát néha lekaparni. Legalább 5 percig verjük a vajat.
  3. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük közöttük. Félreteszük.
  4. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szalalkálival és a sóval.
  5. A nedves hozzávalókhoz adjuk a száraz hozzávalókat és épp csak annyira keverjük össze őket, hogy a tészta összeálljon.
  6. Egy spatulával hozzákeverjük a tejet, a tejfölt és a citromlevet. Épp csak elkeverjük benne, nem kell túldolgozni. Félretesszük.
  7. Egy másik edénybe rakjuk a málnákat (ha fagyasztott, akkor egyből a mélyhűtőből kivéve dolgozunk vele, nem kell hagyni kiolvadni őket), hozzáadjuk a 2 ek lisztet és óvatosan összekeverjük, hogy a málnákat mindenhol befedje a liszt.
  8. A málnákat óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  9. A masszát egyenlően elosztjuk a 2 tortaforma között és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük őket. Sütőből kivéve még 10 percig formában hagyjuk kihűlni a tortalapokat, majd formából kivéve rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  10. A tortalapok tetejét levágjuk, hogy a tetejük vízszintes legyen (épp csak a domború részt vágjuk le).
  11. Egy tál szélére sütőpapír csíkokat rakunk (nem lesz annyi takarítanivaló a végén), erre helyezzük az egyik tortalapot. Megkenjük a málnalekvárral és egy keveset a mázból is rákenhetünk. A másik tortalapot fejjel lefelé rakjuk rá.
  12. Egy spatula segítségével bevonjuk a torta oldalát és tetejét a maradék mázzal, hogy a tészta sehonnan se lógjon ki. Ha kész, szépen lassan kihúzzuk a sütőpapír csíkokat. Hűtőben hagyjuk pihenni a tálalásig.
  13. Tálalás előtt díszítjük málnadarabokkal és citromszeletekkel. (Nekem csak ribizli volt otthon, úgyhogy nálam az került a tetejére.)

Sajtkrémes máz

  1. A sajtkrémes mázhoz, egy elektromos keverővel összekeverjük a sajtkrémet és a vajat, amíg homogén masszát nem kapunk.
  2. Apránként hozzáadjuk a porcukrot. Hozzákeverjük a citromhéjat, a citromlevet és a sót.
  3. Ha a máz nagyon kemény lenne (nem kenhető állagú), akkor apránként adjunk hozzá egy kis tejfölt. Ha túl híg, tegyünk bele még porcukrot. Hűtőben hagyjuk pihenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21

Kollégám születésnapjára készítettem ezt a tortát.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...