r
Nosalty Logó

Epres citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Eperszósz

Citromkrém

Összesen 218 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Eperszósz

Citromkrém

Összesen 1753 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Eperszósz

Citromkrém

Összesen 100 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 218 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2975.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1205 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 1753 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Eperszósz

Citromkrém

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját két evőkanál cukorral kihabosítjuk. Ezután a maradék cukorból és a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A két masszát lassú forgató mozdulatokkal összekeverjük, majd rászitáljuk a sütőporos lisztet és azt is könnyedén a masszához dolgozzuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
  2. Az eperszószhoz az epret és a cukrokat egy tapadásmentes teflonlábasba rakjuk, és 35-40 perc alatt a lekvárnál kicsit hígabb sűrűségű szószt főzünk belőle. Ezután félrerakjuk és kihűtjük.
  3. Az 5 dl tejhez hozzáreszeljük a citromok héját és felrakjuk a gázra felforrni. Az 1 dl tejben csomómentesre keverjük a 3 ek cukrot és a két tasak pudingport. Ha a tej gyöngyözni kezd az edény oldalánál, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a pudingos-tejes alapot és megfőzzük a pudingot. Kihűlés után hozzáadjuk a joghurtot és a 3 db citrom kifacsart levét majd konyhai robotgép segítségével felhabosítjuk a krémet.
  4. A piskótát kés segítségével leválasztjuk a tortaforma oldaláról, majd visszarakjuk a tortakarikát. A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk az eperszószt, majd a citromkrémet is. Óvatosan ütögessük a formát a felülethez, amelyen dolgozunk, hogy a citromkrém még egyenletesebben terüljön el a piskóta tetején. Egy éjszakát hűtsük a hűtőben és tálalás előtt kedvünk szerint dekoráljuk ki. Én a díszítéshez friss citromot, koktélcseresznyét és friss eper hiányában liofilizált epret használtam.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4475
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy igazi könnyed citromtorta egy kis eperrel megbolondítva. Egy falat a nyárból, amire ilyenkor télen nagy szükségünk van. Igazán könnyű elkészíteni, de annál mutatósabb. Kiváló, ha a családot vagy a barátainkat akarjuk elkápráztatni egy újabb süteménykölteménnyel. :)

Hozzávalók

Piskóta

Eperszósz

Citromkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!