Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres citromtorta

Epres citromtorta
Epres citromtorta
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazi könnyed citromtorta egy kis eperrel megbolondítva. Egy falat a nyárból, amire ilyenkor télen nagy szükségünk van.

Igazán könnyű elkészíteni, de annál mutatósabb. Kiváló, ha a családot vagy a barátainkat akarjuk elkápráztatni egy újabb süteménykölteménnyel. :)

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Eperszósz

Citromkrém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját két evőkanál cukorral kihabosítjuk. Ezután a maradék cukorból és a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A két masszát lassú forgató mozdulatokkal összekeverjük, majd rászitáljuk a sütőporos lisztet és azt is könnyedén a masszához dolgozzuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
  2. Az eperszószhoz az epret és a cukrokat egy tapadásmentes teflonlábasba rakjuk, és 35-40 perc alatt a lekvárnál kicsit hígabb sűrűségű szószt főzünk belőle. Ezután félrerakjuk és kihűtjük.
  3. Az 5 dl tejhez hozzáreszeljük a citromok héját és felrakjuk a gázra felforrni. Az 1 dl tejben csomómentesre keverjük a 3 ek cukrot és a két tasak pudingport. Ha a tej gyöngyözni kezd az edény oldalánál, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a pudingos-tejes alapot és megfőzzük a pudingot. Kihűlés után hozzáadjuk a joghurtot és a 3 db citrom kifacsart levét majd konyhai robotgép segítségével felhabosítjuk a krémet.
  4. A piskótát kés segítségével leválasztjuk a tortaforma oldaláról, majd visszarakjuk a tortakarikát. A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk az eperszószt, majd a citromkrémet is. Óvatosan ütögessük a formát a felülethez, amelyen dolgozunk, hogy a citromkrém még egyenletesebben terüljön el a piskóta tetején. Egy éjszakát hűtsük a hűtőben és tálalás előtt kedvünk szerint dekoráljuk ki. Én a díszítéshez friss citromot, koktélcseresznyét és friss eper hiányában liofilizált epret használtam.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 504
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epres-citromos torta, citromtorta eperrel és pudinggal, citromtorta eperszósszal és pudingos krémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

218
tojás 3 db
cukor 4 ek
finomliszt 3 púpozott ek
sütőpor 1 kk
eper 45 dkg
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
tejszínízű pudingpor 1 tasak
citromlé 3 citromból nyert
citromhéj 3 citromból nyert
joghurt 150 g
cukor 3 ek
tej 6 dl