Szalalkáli

Szalalkáli

Leírás

(Ammónium-hidrogén-bikarbonát) Az ammónium a sütőporhoz és a szódabikarbónához hasonlóan különféle tészták lazítására használt. Sülés közben széndioxidra, vízre és ammoniára bomlik le. A képződő ammónia szúrós szagát érezhetjük a tészta sülése közben. Mivel a szalalkáli kevésbé bomlékony vegyület, és a sülő tészta a képződő ammóniát még magas hőmérsékleten is magában tartja, ezért csak vékony süteménylapok, illetve könnyű tészták lazítására alkalmazzuk.

Mikor vegyem

Bármikor, de ügyeljünk rá, hogy idővel veszít az "erejéből" - ezért érdemes mindig frissen vásárolni.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen a saját csomagolásában.

190 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek