r
Nosalty Logó

Hargita citromtortája 2. - továbbfejlesztett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mokika
Hargita citromtortája 2. - továbbfejlesztett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alaptésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1094 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alaptésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alaptésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.9 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1094 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139 g

Zsír

  • Összesen
    243.3 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5499.8 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1788 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1753 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 4372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.9 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Az alaptésztához

A krémhez

A tetejére

  • 1 közepes db lime (karikára vágva)
  • 1 db citrom (karikára vágva)

Elkészítés

Az alaptésztához

  1. Megsütjük Hargita citromtortáját, kihűtjük.
  2. Közben elkészítjük a krémet: a tejszínt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a zselatinport.
  3. A túróhoz hozzáadjuk a kétfajta cukrot, a citrom héját és levét, valamint a vaníliaaromát, és hozzákeverjük a tejszínben feloldott zselatint.
  4. Ráöntjük a tortalapra, ízlésünknek (és ügyességünknek! :-) megfelelően feldíszítjük, és hűtőbe helyezzük.
  5. Legalább 1 órát hűtjük, de min. addig, amíg a krém megdermed, hogy szeletelni lehessen!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 22865
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 08.

Ajánló

Mi pezsgőt ittunk hozzá. De fokozhatjuk az élvezetet a Limoncello krémesebb, fehér változatával a Limoncellinoval is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hargita citromtortája 2. - továbbfejlesztett
Mokika 6 recept

A hétvégén Dave túrókrémes citromtortáját szerettem volna elkészíteni, de a szombatom sajnos mással telt. (Lásd a bemutatkozásomnál a Kamionosfeleség tervez...) Azért még el fogom készíteni, mert nálam minden jöhet, ami túrós és citromos, hát még együtt! Vasárnap viszont váratlan vendégek jelentkeztek be ebédre. Gondoltam, megsütöm a Hargita citromtortáját, egyszerűnek, gyorsnak tűnt a recept. Igen, de elkövettem azt a hibát, hogy a tortaforma oldalát is kivajaztam, amitől nem jött fel a tészta, hanem egy lapos tortalapot kaptam. De, mentőötlet! Mivel a hűtőben figyelt a túró, gyorsan összedobtam ezt a túrókrémet, rákentem a lapra, a vendégeknek pedig nem árultam el, hogy ez egy elszúrt süti mentőötlete, mert mindenkinek nagyon ízlett a citromos-túrós íz!

Hozzávalók

Az alaptésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek